Sztárok

Újabb részlet derült ki az osztrák sztár, Falco haláláról

Az osztrákok világsztárja, Falco 19 évvel ezelőtt halt meg. Akkor halálát autóbalesetnek nyilvánították. Közel húsz évvel később újabb részletek derültek ki a dominikai halálesetről.

Közel húsz évvel a halálos autóbaleset után, újabb részletek láttak napvilágot Falco halálával kapcsolatosan. Az osztrákok világsztárja 1998. február 6-án a Dominikai Köztársaságban található Puerto Plata nevű településen halt meg. Vérében másfél ezrelékes alkoholszintet, kokain és marihuána nyomait mutatták ki.

Az énekes életéről Falco – az ördögbe is, még élünk címmel filmet forgattak 2008-ban. Most újabb dokumentumfilm készült, amelyben egykori menedzsere és barátja, Hans Reinisch beszélt Falco életének utolsó napjairól. A barát szerint nem egyszerű baleset, öngyilkosság állhat az énekes halála mögött.

A sztár halálában ugyanis feldolgozhatatlan szerelmi csalódás is közrejátszhatott. Falco a balesete előtt hat héttel ismerte meg Dominikán Selina Vinast, aki miatt elköltözött korábbi otthonából. A fiatal nő apja ugyanakkor ellenezte a kapcsolatot, leginkább Falco drogos ügyei miatt. Az énekes akkor már hónapok óta tiszta volt, küzdött a leszokással, a lány ennek ellenére mégis szakított vele.

Falco ismét az alkoholhoz és a droghoz nyúlt. A baleset előtt autójával legalább egy órán át várakozott, amikor az úton nagy sebességgel autóbusz haladt feléje. Az énekes gázt adott, és a jármű elé hajtott, azonnal meghalt.

Falco menedzserével 1997-ben (fotó: Wiki)
Falco a menedzserével 1997-ben (fotó: Wiki)

(Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top