Sztárok

Balázs Fecó szíve bánta a rengeteg koncertet

A Neoton Família 66 éves alapító tagja, Balázs Fecó ötven éve zenél, de két szívműtéttel a háta mögött már nem játszhat annyit, mint korábban.

“Volt olyan évem, hogy 460 koncertet adtam, sajnos mind a szívemre ment. Azzal tisztában kell lenni, hogy az ötvenéves pályafutásom során ez a szív kapott rendesen. Vissza kell venni a tempóból, most már az egészségem a legfontosabb” – mondta a Borsnak Balázs Fecó, aki március 2-án töltötte be 66. életévét.

Tavaly érelmeszesedéssel és szívritmuszavarral is műtötték, ami után az orvosok szigorúan előírták neki: havi két fellépést vállalhat. “Az a korosztály, amihez én is tartozom, egy életérzést képvisel – és már nem vagyunk sokan. Nagyon sok mindent át kellett vészelnünk lelkileg. Akik végigjárták ezt a pályát és azt az átkos rendszert, amiben mi zenéltünk, azok egészségileg és idegileg is rendesen rámentek” – magyarázza szíve állapotát Fecó.

De továbbra is a zene élteti. “Én ötven év tapasztalatával is ugyanúgy izgulok a koncertek előtt, és addig, amíg ez így marad, addig csinálom. (…) Négyéves korom óta zenélek, és azt hiszem, hogy számomra ez a kezdet és a vég.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top