Sztárok

Milliókkal segítik a punkok a bajba jutott Szilágyi Istvánt

Az Auróra zenekar korábban több klipet is készített a nehéz helyzetbe került Szilágyi Istvánnal. Jótékonysági akciójuk keretében most hatalmas összeget gyűjtöttek a színésznek.

Az elmúlt hetekben többször is hallhattunk róla, hogy milyen nehéz körülmények között él az egykor népszerű színész, Szilágyi István. Mint kiderült, az Indul a bakterház piócásembere és a Keménykalap és krumpliorr Lópici Gáspárja romos, fűtetlen házban lakik, megromlott egészségi állapota miatt nem tud dolgozni, nemrég pedig egy díjátadón csúnya monoklival a szeme alatt jelent meg – miután állítólag megütötték.

Fotó: aurora.hu
Szilágyi az Auróra zenekarral. Jobbra mellett Vigi, a zenekar frontembere. Fotó: Auróra

A színész szorult helyzetéről a jövőre 35 éves győri punkzenekar, az Auróra tagjai is értesültek, és mivel több klipjükben is együtt dolgoztak vele, úgy döntöttek, hogy megpróbálnak segíteni barátjukon: két hete meghirdetett jótékonysági akciójuk keretében a rajongók külön erre az alkalomra készített pólókat rendelhettek maguknak, melyek bevételeit teljes egészében Szilágyi Istvánnak ajánlották fel. Az érdeklődés minden várakozást felülmúlt: a Fülesbagoly blog beszámolója szerint két hét alatt 660 póló talált gazdára 3,3 millió forint értékben.

A zenekar az összeget folyószámlán helyezi el, innen fogják egy támogatói szerződésben rögzített módon, szigorú elszámolás mellett fedezni Szilágyi István étkeztetési, gondozási és lakhatási költségeit. A szerződést a tervek szerint április 28-án, a budapesti Prága Sörházban, egy különleges akusztikus koncert keretében adják át Szilágyi Istvánnak. Az Auróra tagjai a támogatóknak köszönetet mondó közleményükben azt írták, “megható, hogy egy felhívás ennyi Ember jóindulatát, segítő szándékát eredményezte”, soraikat pedig azzal zárták: “Ne feledd, mindig van a közeledben valaki, akinek szebbé teheted a jelenét, jövőjét egy szóval, érintéssel, jóindulattal!”

Az Auróra a magyar punk történetének egyik meghatározó zenekara. 1989-es, Viszlát Iván című lemezük a műfaj egyik klasszikusa, páratlan zenemű: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top