Sztárok

És a végén még felrobbant a mellem is – a ma 31 éves Lady Gaga legjobb dumái

Lehet valakinek nagy a szája úgy is, hogy nem olyan irritálóak a megnyilvánulásai, mint Kanye Westnek vagy Justin Biebernek. A születésnapos énekesnő simán leiskolázza aranyköpéseivel a hajmeresztő szövegek két koronázatlan királyát.

Ha a show-biznisz aktuális nagydumás alakjait kellene megneveznünk, nem a legkellemesebb figurák jutnának eszünkbe – első helyen mondjuk a Presser Gáborral nagy nehezen megegyező Kanye Westet említenénk, akinek a megnyilvánulásait leginkább az határozza meg, hogy akkora az arca, mint egy gázóriás, másodjára meg valószínűleg az eszeveszett hülyeségeket beszélő Justin Bieber ugrana be. Pedig azért van, aki úgy tud elképesztő szövegekkel előrukkolni, hogy egyáltalán nem irritáló, sőt a legtöbbször kifejezetten szórakoztató vagy felemelő a mondandója – Lady Gagától például mindkét említett élő-lélegző egócentrum sokat tanulhatna ezen a téren.

Minthogy az énekesnő éppen ma ünnepli harmincegyedik születésnapját, és némi mélyrepülés után láthatóan megint csúcsformában van – hogy csak néhány tünetet említsünk: Super Bowl-os előadásával ismét bebizonyította, hogy ő korunk egyik legnagyobb előadója, aztán még a “Gaga hasa a bugyijára lóg” tábort is sikeresen leszerelte, közben pedig minden téren jól teljesít legutóbbi albuma, a tavalyi Joanne, és még a Carpool Karaoke Lady Gaga-különkiadása is remekül sikerült –, össze is állítottunk egy kis ünnepi tananyagot a legjobb aranyköpéseiből saját dicsőségére, Kanye és Bieber okulására, és remélhetőleg mindenki más örömére. A szó az ünnepelté, a két derék legény meg nézhet, mint a moziban.

És a végén még felrobbant a mellem is – a ma 31 éves Lady Gaga legjobb dumái

“Egyes nők úgy döntenek, hogy a férfiakat követik, mások úgy, hogy az álmaikat. Ha azon gondolkozol, te merre menj, tartsd észben: a karriereddel sosem fordulhat elő, hogy felébred, és közli, hogy már nem szeret.”

“A bizalom olyan, mint egy tükör: helyre lehet állítani, ha összetört, de mindig látszani fog a repedés a rohadékon.”

“Volt egy fiúm, aki azt mondta, hogy sosem leszek sikeres, sosem fognak Grammyre jelölni, sosem lesz egyetlen slágerem sem, és reméli, hogy elbukom. Azt feleltem neki: egy nap, amikor már nem leszünk együtt, egy csésze kávét sem tudsz majd rendelni anélkül, hogy ne hallanál vagy látnál engem.”

És a végén még felrobbant a mellem is – a ma 31 éves Lady Gaga legjobb dumái

“Ha számot ír az ember, kötelessége észbontó, felelőtlen, óvszer nélküli szeretkezésbe kezdeni a témával, amiről ír.”

“Senki nem tud megijeszteni, ha előbb én ijesztem meg őt.”

“Azt akarom, hogy mindenkinek irreális illúziói legyenek arról, mekkora sztár lehet – és hogy mindenki olyan keményen is harcoljon ezekért az illúziókért nap nap után, hogy a hazugság végül valósággá váljon.”

“Ha az a sorsom, hogy beleőrülök a hírnévbe, hát legyen. Nekem ettől még mindennél többet jelent a szenvedélyem.”

“Megszállottan ellenzek mindent, ami tipikus.”

“Egy nőnek élnie kell azzal, amije van, de én nem akarom, hogy úgy csorgassák rám a férfiak a nyálukat, mint egy Britney-videóra. Úgyhogy véglegetekben gondolkozom. Nem mondanám, hogy szexi holmikat hordok a színpadon – én extrém dolgokban utazom. Azt akarom, hogy a férfiak azt mondják: nem tudom, ez most szexi-e, vagy csak bizarr.”

És a végén még felrobbant a mellem is – a ma 31 éves Lady Gaga legjobb dumái

“A szerelem olyan, mint egy tégla. Házat is lehet belőle építeni, de egy holttestet is el lehet süllyeszteni vele.” 

“Mindig is híres voltam, csak eleinte nem tudott róla senki.”

“Hát, középiskolás koromban még más volt a zeném. A szerelemről énekeltem… tudod, olyan dolgokról, amikkel már nem foglalkozom.”

“Ha már megölted a marhát, muszáj hamburgert csinálni.”

“Másnak lenni könnyű. De különlegesnek lenni, az bonyolult.”

És a végén még felrobbant a mellem is – a ma 31 éves Lady Gaga legjobb dumái

“Nem azt az öt dollárt akarom a zsebedből, hanem a lelkedet.”

“Szóval lényegében úgy nyomtam le az egész koncertet, hogy vagy 50 kilónyi súlyt cipeltem magamon, csak az egyik szememre láttam, közben táncoltam – és a végén még felrobbant a mellem is. Nem olyan egyszerű ám, mint ránézésre!”

“Bármelyik intim ruhadarabomban képes lennék kiállni a világ elé. De előbb mászkálnék egy nyílt sebbel a testemen, mint hogy ragtapaszt viseljek nyilvánosan.”

“Szerintem többféle hírnév létezik. Az egyik műanyag, a paparazzókról, a pénzről és a gazdagságról  szól. De van egy másik eset is – amikor senki nem tudja, ki vagy, viszont mindenki tudni szeretné.”

“Kérdezgetik tőlem az emberek, hogy miért viselek fátylat, én pedig azt felelem, hogy gyászolok. Gyászolsz? Mit? Hát, gondolom, most is történik valahol a világban valami szar dolog.”

És a végén még felrobbant a mellem is – a ma 31 éves Lady Gaga legjobb dumái

“Annyira utálom az igazságot, hogy bármikor szívesebben fogadok egy rohadt nagy adag bullshitet.”

“A munkámban nap mint nap a figyelem középpontjában állok, szóval én már az esküvő gondolatától is kimerülök. Miért tenném ki magam ilyesminek?”

“Nevetsz rajtam, mert más vagyok. Én meg rajtad nevetek, mert pont olyan vagy, mint mindenki más.”

“Ha valakiben felmerülne a kérdés, hogy playbackelek-e, a válasz nem… Csak azért gondolják így az emberek, mert nagyon jó a hangom.”

És a végén még felrobbant a mellem is – a ma 31 éves Lady Gaga legjobb dumái

“Nem hazudtam, csak az van, hogy nagyon lenézem a valóságot.”

“Előbb halnék meg, mint hogy magas sarkú nélkül lássanak a rajongóim. És ez a show-biznisz.”

“Az illúzióimnak és a naivitásomnak köszönhetem, hogy ma itt vagyok.”

“Gyerekeket akarok. Meg egy futballcsapatot, és egy férjet.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top