Sztárok

Kiderült, mennyit fizet Presser Gábornak Kanye West

Bár a megállapodás értelmében a részletek titkosak, a Blikknek sikerült megtudnia, mekkora összegben egyezett ki Presser Gábor Kanye Westtel a Gyöngyhajú lány lenyúlásáért.

Kanye és Presser pere végül elmaradt, miután a felek a bíróságon kívül megállapodtak a kártérítés mértékében. Kanye West 2013-as New Slaves című dalában használt fel egy közel másfél perces részt az Omega Gönygyhajú lányából, melyet többek közt Presser Gábor szerzett. Presserék anno tárgyaltak a dal felhasználásnak feltételeiről, megegyezésig azonban nem jutottak, így aztán beperelték az amerikai rappert, mikor a Yeezus lemez megjelent.

Presser eredeti követelése 2,5 millió dollár, azaz több mint 700 millió forint volt. A Blikk informátora szerint West végül százezer dollárt, nagyjából 29 millió forintot fizet. Az összeg ráadásul nem csak Presseré, bonyolult rendszerben osztják el a Hungaroton Records mint jogtulajdonos, a dalszerzők és az Omega egykori zenészei között.

Kóbor János, az Omega frontembere a lapnak azt mondta: “Magam sem gondoltam, hogy ennél több lehet benne, hiszen károkozás nem történt, nem változtattak a számon.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top