Sztárok

Visszatér a sikersorozat, a halottnak hitt főhőssel együtt – Wentworth Miller mesél A szökésről

Az Egyesült Államokban kedden, nálunk pedig holnap mutatják be A szökés új évadát, amelyben egy csavarral az előző részben megölt Wentworth Miller is szerepel.

Tavaly óta ez a fordulat már nem titok, akkor mutatták be A szökés ötödik évadából készült trailert, amelyből kiderül: az új évad sem megy le Wenthworth Miller nélkül. Igaz, hogy a színész félig-meddig visszavonult 2010-ben, de a rajongók örömére a sorozatra igent mondott. 

Most egy interjúban mesél nekünk arról, hogy mi történt vele. Egykor ő maga azt mondta magáról: “Hát ez a Wentworth Miller, akit én ismerek, egy igazán unalmas alak, nem is értem, miért rajonganak értem.” De az elmúlt évtizedben már a saját véleménye is sokat változott, és hálás a rajongóinak.

Milyen volt ennyi év után újra együtt dolgozni Dominic-kal? (Dominic Purcell, a sorozatbeli bátyját alakítja – a szerk.)

Klassz volt újra együtt forgatni. Valahogy abban az első 80 epizódban tényleg olyan volt, mintha a bátyám lett volna. És amikor most elkezdtünk együtt dolgozni szinte fél szavakból értettük egymást, kétszer olyan gyorsan tudok vele játszani, mint bárki mással. Ez a fajta kapcsolat, ami ennyire személyes és szakmai, nagyon ritka és kiváltságos.

Te ott voltál, amikor baleset érte a forgatáson Marokkóban? Történt veled már hasonló?

Nem voltam ott, amikor történt, de nem sokkal utána értem oda, amikor Dominic-kal Casablancába siettek a kórházba. Nagyon ijesztő volt, de hál’ isten ő nagyon szívós, miközben óriási szíve van. Ez a kettősség teszi őt kiváló színésszé.

Visszatér a sikersorozat, a halottnak hitt főhőssel együtt - Wentworth Miller mesél erről

Hogy reagáltál, amikor meghallottad, hogy folytatják a sorozatot? Örültél, de közben arra gondoltál, várj, de én meghaltam vagy mi?

Igazából nem voltam meglepve, mert amikor Dominic-kal a The Flash forgatásán találkoztunk, szóba került A szökés folytatásának lehetősége, szóval előálltunk az ötlettel a Foxnál, és kiderült, hogy ők is hasonlóan gondolkodnak. És amikor Paul Scheuring forgatókönyvíró is beleállt az ügybe, akkor már tudtuk, hogy van esélyünk a megvalósításra.

A karakter volt, ami az egyik legjobban hiányzott. Azt hiszem Michael Schofield nagyon közel áll a szívemhez, rengeteget adott nekem, ugyanakkor kihívást is jelentett. Mind fizikailag, mind érzelmileg, hiszen élet-halál kérdésről szól a karaktere.

Na igen..

Továbbra is nagyon sok oldalát fedezem fel. Ő egy titokzatos karakter, hiszen ki képes ennyi mindenen keresztülmenni? Ennek a kérdésnek a megválaszolását igyekszünk körbejárni.

Visszatér a sikersorozat, a halottnak hitt főhőssel együtt - Wentworth Miller mesél erről

Megváltozik most? A jemeni börtönben?

Idősebb lett. Ez nagy különbség, én is másképp játszom őt természetesen, hiszen 44 éves vagyok, nem 33-34, mint amikor először hoztam a karakterét. Egy sötét, összetett utat jár be, és amikor szemben találja magát Lincoln karakterével, Sara karakterével, akkor újra felmerül a kérdés, ki is Michael valójában? Vajon felismerik őt ezek az emberek? Megérdemli a szeretetüket, tiszteletüket? Ehhez hasonló kérdéseket próbálunk megválaszolni.

Azt mondod megváltoztak az energiák. Mik változtak?

Olyan volt, mint egy középiskolai osztálytalálkozó, amennyire korábban emlékszem. Jól ismerem ezeket az embereket, van egy történetünk, egy intimitásunk. A show első “megtestesülésének” személyes és szakmai jelentősége volt számunkra. De mindannyian változtunk, mindannyian felnőttünk a magunk különböző módján. És visszatérni a forgatásra Robert Knepperrel vagy Sarah-val például nagyon családias volt, de ugyanakkor új is egyszerre. Újra fel kellett fedeznünk egymást, és abból töltekezni kilenc epizódon keresztül.

A szökés óta sikeresen diplomáztál forgatókönyvíróként. Amúgy imádtam a Stokert.

Köszönöm.

Azon tűnődtem, hogyan közelítesz most a színészethez. Tudom, hogy kicsit közhelyes kérdés, de másképp állsz egy szerephez azóta, mint amikor “csak” színész voltál? Vagy ez csak egy munka?

Nincs semmi egyszerű a színészetben, de tény, hogy jobban tudom értékelni a leírtakat, egy egyszerű feltűnést egy jelenetben, vagy amikor azt mondják, hogy ezek a te soraid, ez az a jelenet, amit szeretnénk ha megmutatnál, életre keltenél. Tisztán fizikai és érzelmi hangszernek tartom magam, aki megmutatja valaki másnak a történetét. Ehhez nem kell írónak lennem, anélkül is meg tudom szólítani az embereket, és tudnak értékelni.

Visszatér a sikersorozat, a halottnak hitt főhőssel együtt - Wentworth Miller mesél erről

Milyen érzés volt megint teletetováltatni magad?

Ez most más érzés volt, ugyanis ez nem ugyanaz a tetoválás.(nevet) Először kétórás folyamat volt elkészíteni, de csak egy epizódban volt. Most viszont csak 40 percig tartott, viszont mindennap. Szóval intenzívebb volt, úgyhogy csak emlékeztettem magam, hogy ez is tök jó része a forgatásnak.

Ezúttal ez egy stencil?

Igen, ezt a technikát használtuk a sorozatban korábban is.

Visszatér a sikersorozat, a halottnak hitt főhőssel együtt - Wentworth Miller mesél erről

A sorozat óriási siker világszerte. Hogyan tartod a kapcsolatot a rajongókkal?

Van egy nagyon aktív Facebook-oldalam. Így a közösségi médián keresztül, úgy érzem, rengeteg rajongómmal vagyok kapcsolatban a világ különböző részein. Amikor csak utazom, és emberekkel találkozom, mindenhol tudják a nevemet és A szökésből ismernek. Ez is mutatja, hogy különleges helyet foglal el ez a sorozat az emberek szívében.

Ez feltölt? Vagy elég kimerítő is egyben?

Számomra ez nagyon ösztönző. Amikor kiderült, hogy újra összeáll a csapat, mindenki egyöntetűen érezte, hogy ezt csak úgy lehet, hogy mindent beleadunk.

Mit gondolsz, miért vált ki minden sorozat-újrakezdése nosztalgikus érzéseket az emberekben?

Érdekes ez, mert engem is nagyon inspirál. Tudjuk, hogy nagyon szerették a sorozatot a rajongók, tehát a folytatás is reméljük tetszeni fog nekik, nem akarunk csalódást okozni. Ugyanakkor akik nem nézték az előző szériát, nekik is érdekes lehet. Az igazi rajongók viszont pont azt fogják értékelni, ha lesznek visszautalások, elszólások, amikre emlékezhetnek. Szerintem ettől is lesz a nézőknek nosztalgikus.

Visszatér a sikersorozat, a halottnak hitt főhőssel együtt - Wentworth Miller mesél erről

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top