Sztárok

A szökés sztárja unalmas alak

Ki gondolná, hogy A szökés című akciósorozat sztárja cseppet sem vágyakozik kalandok után? Wentworth Miller a legszívesebben otthon ül, és kedvenc műsorait nézi a tévében.

Wentworth Miller a Princetonon végzett, egyetemi évei alatt énekelt, szinte az egész világot beutazta az iskola híres a cappella csoportjával, a The Princeton Tigertonesszal. A mai napig sem ő, sem a családja, sem a barátai nem tudják, miért, de friss angol irodalomból szerzett diplomájával Los Angelesbe ment, hogy filmközelben, a kamera mögött próbálja ki magát – televíziós sorozatok producereként tevékenykedett. Hamar kiderült aztán, hogy  nagy tehetsége van a színjátszáshoz, úgyhogy színészként folytatta karrierjét.

A sztárságot az ABC csatorna Dinotopia című sorozatában ízlelhette meg, majd az egyik leghíresebb új hollywoodi projektben, a The Human Stainben dolgozott Sir Anthony Hopkinsszal. Akár a nagyszerű színész, ő is Angliában született, igaz, Brooklynban nőtt fel. Wentworth felmenői között találhatunk afroamerikait, jamaicait, angolt, németet, franciát, hollandot, szíriait és libanonit is. Édesanyja és édesapja is a Yale-en végzett, két húga van, Gillian és Leigh. Anyja tanárként, apja és Gillian ügyvédként dolgozik. Leigh most végzi a jogi egyetemet.
Wentworth a legszívesebben otthon van, ha nem dolgozik. Nem szeret túlságosan bulizni, inkább a barátaival vacsorázik otthon, vagy elmegy moziba. Esetleg társasozik, vagy tévézik egész hétvégén. Kutyát, macskát nem tarthat, mert allergiás a szőrükre, ahogy néhány ételre is.

Kisebb szerepekben a Buffyban, a Vészhelyzetben, a Popularban, a Ghost Whispererben, a Joan of Arcadiában, a The Confessionben és az Underworldben is láthatták. Igazán híressé a Fox börtönös sorozatával, A szökéssel vált. (NLC, Film+)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top