Sztárok

Németh Kristóf köcsögös beszólása ciki volt – kulisszatitkok a Szomszédok forgatásáról

Ciki sztorinak érzi Németh Kristóf, ahogy annak idején bekerült a Szomszédokba, de nem ez a legkínosabb élménye. Többek között ilyenekről meséltek a sorozat a szereplői ma a Reggeli Show-ban.

Hihetetlen, hogy 30 éve kezdődött a Szomszédok című sorozat, amelyről mondhatnánk, hogy igazi retró, és amelynek még az ismétlései is jó nézőszámmal mennek. A szereplők közül a Reggeli Show-ban többen meséltek a forgatásról és úgy általában a sorozatról. 

Etus szerepéért erre is hajlandó volt Csűrös Karola

Tyúkanyó, vagyis az Etust alakító Csűrös Karola a kezdetektől nagyon szerette volna megkapni a szerepet, és mivel a férje írta és rendezte a Szomszédokat, azt gondolnánk, ez nem volt nagy kihívás. 

“Nem sokat dolgoztunk együtt, nehogy azt mondja bárki, hogy miatta tévézek. De ezt a szerepet nagyon akartam. Viccesen mondtam neki, hogy ha nem adja nekem a szerepet, akkor elválunk. Ő azt válaszolta: az is egy megoldás.”

Janka néni a Szomszédok legutálatosabb karaktere volt

Nem sejtették, hogy ekkora siker lesz a Szomszédok, eredetileg 3-4 adással számoltak, és talán a Janka nénit alakító Pásztor Erzsit lepi meg a legjobban az, micsoda utóélete van a sorozatnak. Pláne azért, mert ahogy a Rádió1-en Sebestyén Balázsék is megjegyezték, a Szomszédok egyetlen igazán negatív karaktere éppen a ma legnépszerűbb Janka néni. “Elvétve voltam benne, de sokat jelent nekem. Olyan nagy rajongótáborom van – és ezt nem nagyképűen mondom, inkább szeretetből –, hogy ezt sosem hittem volna. Mostanra én lettem a legpozitívabb. Van olyan, hogy felhívnak, nem tenném-e meg, hogy valakit Janka néniként felhívok, felköszöntök.”

Pásztor Erzsi élvezi a Janka nénis idézeteket is, leszámítva, ha politikai mondandót adnak a szájába, és büszke arra, hogy saját Facebook-oldala van. Ahogy Csűrös Karolát, úgy őt is sokszor azonosították a szerepével. Míg Karolától kerámiákat rendeltek az emberek, addig Erzsit például itallal kínálták. “A Balatonnál voltam, és kérdezték: nem iszik meg velem egy felest?”

Ábel Anita ki akart szállni a Szomszédokból

De Ábel Anita is mesélt az élményeiről, hogy néha szerette volna, ha senki sem ismeri fel, hogy kétszer is ki akart szállni a sorozatból, de a szerződése érelmében maradnia kellett, vagy amikor például a rendező ráförmedt, mert nem tartotta magát a szöveghez.

“Nagyon sokáig azt hittem, hogy a Julcsi az a Júlia becézése, nem gondoltam, hogy ez így önállóan megállja a helyét. És akkor én úgy éreztem, ezt a keretet én majd átütöm, és volt egy jelenet, telefonálni kellett a pasimnak, és hát az ember mégsem a becenevén mutatkozik be, és úgy mutatkoztam be, hogy »Halló, Magenheim Júlia vagyok«. Akkor Ádám (Horváth Ádám, a rendező, forgatókönyvíró – a szerk.) leállította a jelenetet, és odaszólt, hogy nem érted, b.., hogy te Julcsi vagy? Akkor úgy éreztem, hogy ebben a sorozatban sosem fogok felnőni.Reméljük, nem ez lesz a sírkövemen.” 

Németh Kristóf köcsögözése ciki volt

A sorozatban Julcsi szerelmét alakította Németh Kristóf, aki a Reggeli Show-ban elmondta, hogy tényleg az édesanyja intézte el, hogy bekerüljön a sorozatba. “Ez olyan ciki” – kezdte, majd kiderült, hogy egy Nők Lapja-cikk után az édesanyja írt Horváth Ádámnak egy levelet, amelyhez képet is mellékelt. “Azt írta, úgy gondolom, Kristófnak mindenképpen helye van ebben a sorozatban.”

Ezután néhány héttel tényleg kapott egy epizódszerepet, Komlós Juciék ózdi rokonát alakíthatta, majd később visszahívták, akkor már Julcsi barátjaként. Voltak emlékezetes jelenetek, például, amikor Ábel Anitával csókolóztak, és egy ország volt kíváncsi arra, mi történt kettőjük között. De Kristóf szerint nem ez volt a legkellemetlenebb jelenete. 

A keramikusműhelyben forgattak, és két jelenet között egy kis szünetet tartottak. Kristófék a kanapén ültek, és éppen ráláttak egy másik kollégájukra, aki egy hintaszékben olvasott, és közben lökdöste magát. Mögötte egy állványon ott volt egy kész kerámia, és ha annak nekiment volna a hintával, akkor az rögtön összetörik.

“Gondolkodtam, hogy szólni kéne, de hát egy idősebb kollégára így rászólni, az kellemetlen, ha meg nem szólok, akkor összetörik mögötte a mű, és abból balhé lesz. Zavaromban azt mondtam neki: Vigyázz! Köcsög! Ebben a pillanatban felbőszülve, vérben forgó szemekkel felállt, hogy MIT MONDTÁL??? Ameddig én kimagyaráztam, hogy nem az mondtam, vigyázz, köcsög, hanem, hogy vigyázz, a köcsög mögötted le fog esni…”

Részletek és egyéb kulisszatitkok is elhangzottak a Szomszédokról ma reggel, ebből itt egy részlet:

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top