Sztárok

Jéger Zsombor úton van a világhírnév felé

Hasít a mozikban a Jupiter Holdja című film, amely Mundruczó Kornél rendezésében került a mozivászonra. A legnagyobb győztes mégis a film főszereplője, Jéger Zsombor, aki a Portéban mesélt a kalandos forgatásról és a hogyantovábbról.

Jéger Zsombor tavaly végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, idén pedig az év egyik legnagyobb játékfilmjében, a Jupiter holdjában játszott főszerepet. A filmben rengeteg akciójelenet van, illetve olyan veszélyes mutatványok is, amelyeket sok helyen kaszkadőrrel vesznek fel, de Zsombor ezeket is bevállalta.

Jéger Zsombor Barabás Évivel a Portré című RTL Klub műsorban
Jéger Zsombor Barabás Évivel az RTL Klub Portré című műsorában

“Tériszonyos vagyok, de amikor forgatunk, és elhangzik a rendező szájából az, hogy tessék, valahogy szertefoszlik minden félelmem” – mesélte Barabás Évinek az RTL Klub Portré című műsorában Jéger Zsombor, aki gyakorlatilag egy véletlennek köszönheti, hogy a film főszereplője lett.

Jéger Zsombor
Jéger Zsombor

“Mundruczó Kornél eredetileg egy Németországban élő menekült fiúval szerette volna leforgatni ezt a filmet, de valami miatt a fiú nem tudott forgatni végül. Én akkor épp együtt dolgoztam Kornéllal egy színházi előadáson, úgyhogy megkért, hogy csináljam meg én ezt a szerepet. Bécsben turnéztam egy színdarabbal, amikor az előadás végén egy vonatjegy várt az öltözőmben, másnap reggel ugyanis már Budapesten kellett lennem, hogy elolvassam a forgatókönyvet. Aztán nagyon rövid idő alatt kellett nagyon sok információt magamba szívnom ahhoz, hogy hitelesen tudjam eljátszani ezt a szerepet. Úgyhogy kicsit gyorsan és randomszerűen jelentem meg én ebben a filmben” – emlékezett vissza Zsombor, aki időközben a cannes-i filmfesztivált is megjárta Mundruczó Kornéllal. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top