Sztárok

A Vatikánban már meg lehet nézni Ferenc pápa első játékfilmjét

A pápa első filmes alakításáról derültek ki érdekes részletek

Ahogy arról már korábban mi is hírt adtunk, Ferenc pápa kamerák elé állt egy játékfilm kedvéért. Bár a pápaság intézményének eseménydús kétezer éve alatt volt már példa a mártíromságtól a hullagyalázáson át a mérték nélküli szexig számos izgalmas dologra, a játékfilmes szerepek eddig valahogy elkerülték Szent Péter trónjának környékét. Így aztán médiával egyébként is gyümölcsöző kapcsolatot ápoló, illetve azt nagyon ügyesen használó Ferenc pápáról alighanem még többet fognak cikkezni a közeljövőben.

Szent Péter örököse korábban még soha nem domborított játékfilmben (Origlia/Getty Images)

A szentatya egyébként saját magát alakítja a karácsonyi piacra szánt Beyond the Sun című, istenkereső kamaszokról szóló filmben, amelyben kétszer tűnik fel, összesen nagyjából hat percig. Andrea Iervolino producer elmondása szerint noha a Vatikán szigorú biztonsági intézkedései miatt az előkészületek kissé hosszúra nyúltak, a pápa jeleneteit gyorsan és gördülékenyen, elsőre sikerült felvenni. Ferenc ráadásul nem csak profi színésznek, hanem remek dramaturgnak is bizonyult, hisz a saját szövegrészeit ő maga írta meg, vagy  improvizálta azokat ott a helyszínen. 

A Beyond The Sun első hivatalos vetítése ma éjszaka lesz a Vatikánban, a film bevételei pedig jótékony célokra mennek majd. 

The Guardian

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top