Sztárok

Asszonyok talpig gyémántban – Feleségek luxuskivitelben, kritika

Realitynéző veteránnak számítok, engem meglepni nemigen lehet – gondoltam egészen tegnap estig, mikor is leültem, hogy megnézzem a Viasat3 új opusának premierjét. A Feleségek luxuskivitelben nagyon beteg szociográfiai munka lett olyan asszonyokról, akiket a pénz boldogít, és nem szégyellik ezt bevallani vadidegen tévénézőknek.

Vajna Timi Instagram-oldala a kanyarban nincsen amögött a rongyrázáscunami mögött, amelyet a friss gazdagvalóságshow, a Feleségek luxuskivitelben tol az arcomba. Csősz Bogi fekete Maserati kabrióját látva talán még a Pasa Parkban is csettintenek a nyelvükkel: ez igen, barátnőm! 

Az egy filmkockára jutó Gucci napszemüvegek és Manolo Blahnik-cipők száma máris rekordokat döntöget, amikor végre megismerhetjük őket: a nőket, akiknek mocskosul sok pénzük van.

A brillbe öltözött asszonyok szinte mindegyikében az a közös, hogy jövedelemforrásuk a férjük, a kiadási oldalon pedig leginkább ruhák, ékszerek, lábbelik és táskák jelennek meg tételként.

Feleségek luxuskivitelben szereplői, középen Köllő Babett és Csősz Boglárka

Azt sem tudom, hova kapjam a fejem, csak úgy röpködnek az euromilliók, a négyzetméterek, a hektárok és a lóerők, sőt akad egy asszony – Köllő Babettnek hívják – aki a kislányát is Millának nevezte el. Ő egyébként civilben színésznő, gyűrűsujján pedig egy fél Kossuth-díjnyi gyémántkollekció ragyog.

Burekból eddig csak albán pékeket láttam meggazdagodni, de kiderül, Csősz Boglárka is beállhat a sorba, ingatlanfejlesztő török férje ugyanis ezt a nevet viseli. Ami biztos, nagy pénz lehet mostanság az ingatlanban, török vagy magyar, kopasz ősz bácsi vagy sármos izomember, aki ingatlant fejleszt, az bármennyit költhet asszonyának ruhatárára, szépészeti beavatkozásaira.

Akad, azért olyan is, aki nemcsak jól ment férjhez, de jól is vált el. Ilyen Farkas Rita, a sikeres gyorséttermes, aki 17 éves kora óta nem mosott otthon hajat. Ő annyira sznob, hogy riasztó külsejű macskája a Kálmán, ölebe pedig a Sándor névre hallgat. Csodálkoznék rajta, ha egyáltalán tegezné őket. Exférje – derül ki Rita visszaemlékezéséből – nem gyűrűt, hanem mindjárt egy Audi TT Coupét húzott az ujjára. Ki ne mondott volna igent?

És ott van Vasvári Vivien, akinek pereputtya valószínűleg mennyiségi kedvezményt kapott egy budai medencés új építésűben, így náluk egy lakógyűlés bármikor családi összejövetelbe torkollhat. Az ő egzisztenciális biztonságáról Fecsó, egy újabb rafinált ingatlanos gondoskodik, aki – tudjuk meg a gazdagok gondtalan életét árnyaló jelenetsorból – azért szívesebben iszogatna a haverokkal, mint hogy még egy napot kettesben kelljen töltenie szíve választottjával, de hát nem jöhet minden össze.

Mellettük Rubint Réka maga a hétköznapiság, a kádári kisemberné, hisz bár ő sem veti meg a szépet, becsületes tornatanárként és életmódtanácsadóként tekint önmagára, aki olyan, mint bármelyik bérből és fizetésből élő önkormányzati előadó vagy éjszakai pénztáros. Azért a róla alkotott képünk is finoman árnyalódik, amikor kiderül, a Blikkből tudta meg, hogy pár nappal korábban férje, Norbi (akkor 31) megkérte a kezét.

De semmiképpen ne feledkezzünk meg Smaltig Dalmáról sem, aki titkárnőként bolondította magába a főnököt, azóta pedig habzóborral ül be fürödni a kádba. De nem büdös neki a munka sem, saját gyerekruhamárkája van, ráadásul itt a mi utcánkban. Mondjuk nem tudom, mikor adja el a holmit, mert még sosem láttam nyitva, de talán jobb is így. Az ő családja gazdagságával azért vélhetően csak ipari tanuló lehetne Bureknél és Boginál, akik mégiscsak Isztambul Beverly Hillsében laknak, és külön villájuk van a kétszemélyes együttlétekre.

Beindul a Feleségek luxuskivitelben, ahogy az illik

A kétségtelenül tartalmas bemutatkozó blokk utáni reality szappanopera-jelenet már nehezebben tart a képernyő előtt, hiszen el kell hinnem, hogy ez a hat jóasszony testi-lelki barátnő, és nem két hónappal korábban, a castingon ismerkedtek meg. Vivien titkos eljegyzési partijának hátterében szinte látom, ahogy néhány statiszta felveszi a napidíját, a limuzinért, amiben a dívák érkeztek, pedig valószínűleg óradíjban fizetett egy végig idegesen dohányzó gyártásvezető. A facetime-on fura maskarában Boginak divattanácsokat osztó, saját műsorát keresztpromotáló Lakatos Márk megjelenése pedig pont annyira természetes, mint Vivien szőkesége.

A Szex és New York szerű puccparádéban a Született feleségekből ismerős rosszindulatú megjegyzésekkel illetik egymást szembe és hátba a vastag bukszás bukszák. Vivien pedig jól megalázza Fecsót, aki talán legközelebb gondolkodik, mielőtt házassági ajánlatot tesz egy olyan nőnek, aki képes úgy kiakadni azon, hogy Budapestre kell buliba mennie, mintha Rakkában kényszerülne megküzdeni az Iszlám Állam harcosaival.

A Feleségek luxuskivitelben új csillag a magyar realityk egén. Én nézni fogom, de tuti letagadom.

Bár Rubint Réka csak néhány epizódik erejéig látható a műsorban, eddig ő a nézőknek a legszimpatikusabb. Te kire szavaznál?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top