Sztárok

Hírességek, akik 27 éves korukban haltak meg

Kivételes tehetségek, világhírű zenészek, meghatározó személyiségek: ez a közös abban az öt sztárban, akiknek mindössze 27 év jutott.

Amy Winehouse (1983-2011)

A 21. század legjobb eladásokat hozó brit albuma, a Back to Black mögött a szupertehetség, Amy Winehouse állt, aki  a 2000-es években szárnyalt igazán. Minden lehetséges díjat besöpört, hangjával, érzelmes, eklektikus zenéjével az egész világot meghódította. Az énekesnő 2011-ben halt meg Londonban, de még ma is az egyik legünnepeltebb zenész.  

Amy Winehouse 2008-ban, Skóciában – Fotó: Getty Images

Amy Winehouse 2007-ben Chicagóban – Fotó: Getty Images

Jim Morrison (1943-1971)

A The Doors frontembere a rock történetének egyik legmeghatározóbb alakja volt, akinek zenéje mindörökre az 1960-as évek fiatalságának emblematikus lenyomata marad. Morrison rebellis és egyben misztikus személyisége egy egész generáció példaképe lett. Halálának körülményei mind a mai napig tisztázatlanok.

A The Doors első albumához pózol 1967-ben. A képen Jim Morrison, Ray Manzarek, John Densmore és Robby Krieger. – Fotó: Getty Images

1967-ben – Fotó: Getty Images

Kurt Cobain (1967-1994)

Ahogy Jim Morrison, úgy Kurt Cobain is a kiábrándult fiatalság küldötte volt az 1960-as években. A szenvedélyes zenész minden idők egyik legikonikusabb bandájának társalapítója volt. Világszerte több mint 75 millió albumot adtak el. Cobain 1994-ben lett öngyilkos. 

Kurt Cobain New York ban 1993-ban – Fotó: Getty Images

1990-ben – Fotó: Getty Images

Brian Jones (1942-1969)

Brian Jones a Rolling Stones alapítója volt, minden keze ügyébe kerülő hangszeren tudott játszani. A sikerek ellenére az egyre növekvő feszültségek miatt végül távozott az együttesből  Mick Jagger és Keith Richards kérésére. Amikor az együttesben Mick Taylor átvette a helyét, Jones élete mélyrepülésbe kezdett. 1969-ben halt meg, belefulladt a medencéjébe. 

Brian Jones 1960-ban – Fotó: Getty Images

The Rolling Stones Londonban Balról jobbra: Charlie Watts, Bill Wyman, Mick Jagger, Keith Richards és Brian Jones. – Fotó: Getty Images

Jimi Hendrix (1942-1970)

Jimi Hendrix, az elektromos gitár istene mind a mai napig valóságos kulturális ikonnak számít. Rajongók és kritikusok egyaránt elismerik kivételes tehetségét, sokak szerint Jimi Hendrix a valaha élt legjobb és legnagyobb hatású rockgitáros. Halálát az eddigi hivatalos jelentés szerint altató és alkohol okozta, saját hányásába fulladt bele.

A The Jimi Hendrix Experience. Balról jobbra: Noel Redding, Jimi Hendrix és Mitch Mitchell. – Fotó: Getty Images

Jimi Hendrix 1970-ben New Yorkban – Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.