Sztárok

Szexuális zaklatás: Sárosdi Lilla nem nevezi meg támadóját

Nagy port kavart Sárosdi Lilla vallomása arról, hogyan zaklatta egy rendező egy luxusautó hátsó ülésén, a színésznő mégsem akarja megnevezni az illetőt.

A legfrissebb hollywoodi szexuális zaklatási botrány még Magyarországon is hullámokat vet. Sárosdi Lilla ugyanis Harvey Weinstein ügye nyomán írta meg megrázó posztját, melyben elmeséli, hogyan próbálta orális szexre kényszeríteni egy színházi rendező húsz évvel ezelőtt egy autóban.

„A Margit hídnál – sosem feledem a képet – oldalra nézek, látom a Parlamentet, és előttem a nagyrendező térdel a kocsiülésen, letolt sliccel, pici, löttyedt hímtagja limbál a szemem előtt. »Puszild meg!« – hallom az instrukciót. Elsírtam magam!” – olvasható Sárosdi Lilla zaklatásának története.

Forrás: Színház.hu YouTube-csatorna

A színésznő mérges támadójára, de elmondása szerint a hallgatás kultúráját kívánja lerombolni. „Ha arra gondolok, hogy ez az ember fiatalembereket tanít az­óta is, akkor feljön bennem a harag. Mégsem célom, hogy meghurcolják őt, csak ab­ból lett elegem, hogy lépten-nyomon hasonló történeteket hallok kolléganőktől, és nem mer beszélni senki. Tudtam, hogy so­kan vagyunk, de megdöbbentem, mennyien írtak, hogy velük is történt már hasonló. És persze rengeteg ember előtt nem kérdés, ki tette ezt velem” – mondta Sárosdi a Borsnak.

De a színésznő azzal is tisztában van, a nyilvános nyilatkozaton kívül nincs más eszköz a kezében. „Nem fogom kimondani a nevét, mert nem tudom bizonyítani a történteket. A leírásom többekre is illik, de nekik nem kell védekezniük, egyszerűen legyenek velem szolidárisak. De fontos, hogy beszéljünk erről, és elérjük, hogy változzon a világ, és ne legyünk ennyire kiszolgáltatott helyzetben” – véli Sárosdi Lilla.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top