Sztárok

Stohl András próbálja korrigálni áldozathibáztató, botrányos kijelentését

Stohl András pénteken a Class FM online műsorában fogalmazott a Marton László körül dagadó botrányról egészen vállalhatatlan módon. Például azt mondta, hogy „nem kell beszállni az autóba”, ha nem akar a nő bajt, és különben is a főnökök mindenhol „halálra dugják” a beosztottakat. Most egy rövid nyilatkozattal ezeket a szavakat próbálja helyrehozni.

Szólhattak a rádióban, hogy ez így nem lesz jó, nem lehet annyiban hagyni, hogy Stohl András szerint a szexuális zaklatáshoz is „két ember kell”, különben sem kell a nőnek, ha nem akar semmit, „beszállni az autóba”, és „van az úgy, hogy egy rendező férfiként közeledik egy nőhöz”. Stohlt a Class FM műsorában kérdezte Pataki Zita a Marton Lászlót ért vádak kapcsán, ekkor fogalmazta meg megdöbbentő, áldozathibáztató gondolatait a színész–műsorvezető.

Miután eszmefuttatása kisebb botrányt kavart a nagyobb botrány közepén, a Class FM-ben Pataki Zita is kénytelen volt megszólalni: „Az erőszak minden formáját elutasítjuk, többször is elmondtuk, azóta is, ráadásul előtte is, mikor még nevet sem tudtunk. Empátiával és megértéssel közeledek minden ilyen nő felé, és arra biztatom őket, hogy forduljanak segítségért, és ne hurcolják ezt a fajta terhet. Nekik is szörnyű meg egyébként nagyon rossz a társadalmi megjelenése ennek az egésznek.”

Stohl pedig egy visszafogott állásfoglalással próbálta menteni a menthetőt: „én is, Stohl András és az egész Morning Show stábja, mindenki – szerkesztőstül, mérnököstül, technikusostul, PR-ostul – messzemenően elítéli a nőkkel szembeni erőszakot, bántalmazást. És ez a legtermészetesebb dolog” – idézi a Blikk

Címlapi kép: MTI Fotó/Kallos Bea

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top