Sztárok

Egy volt táncos Kerényi Miklós Gábort vádolja szexuális zaklatással

Arccal és névvel vállalva állt nyilvánosság elé a ma már Amerikában élő Maros Ákos táncos, színész, aki az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, hogy a '90-es években Kerényi Miklós Gábor, egykori színházi rendezője bántalmazta őt. Kerényi épp a napokban mondott le a Budapesti Operettszínház művészeti vezetői posztjáról.

Maros Ákos az ATV műsorában elmondta, hogy Szegeden Kerényi Miklós Gábor egy vállfával elfenekelte egy kollégiumi teremben. Az eset 1994-ben történt, Maros hangsúlyozta, hogy ekkor már nagykorú volt, és azt is kiemelte, hogy ő heteroszexuális. Az egykori táncos felidézte, hogy mivel késett a próbáról, Kerényi üvöltözni kezdett vele, majd később a rendező azt mondta neki, hogy elfenekeli őt, hogy megtanulja, többet nem késhet el. 

Kerényi Miklós Gábor (KERO) Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas rendező, színigazgató, kiváló művész a Hogy volt?! című tévéműsor felvételén.
MTVA Fotó: Zih Zsolt

Az elején azt hitte, hogy ez egy vicc, később azon kiderült, hogy Kerényi Miklós Gábor komolyan gondolja az elfenekelést. Maros Ákos az esetről korábban az Indexnek részletesen beszámolt, de akkor még nem vállalta a nevét, és a színházigazgatót sem nevezte meg. Mint mondta: arra számított, hogy a rendező majd elbeszélget vele, hogy szedje össze magát. Ehhez képest Kerényi az egyik kollégiumi terem ajtaját elbarikádozta, majd közölte a táncossal, hogy 25-öt fog a fenekére verni. Kerényi állítólag felszólította őt, hogy vegye le a nadrágját, amit meg is tett, elmondása szerint azért, mert „ezt egy színházban dolgozónak nem nagy dolog megtenni”. Ugyanakkor az alsónadrágját nem volt hajlandó letolni, pedig Kerényi erre is kérte. Az akkori rendező egy vállfa tartórúdjával kezdte bántalmazni őt, korábban az Indexnek így fogalmazott: „nagyjából hármat húzott a seggemre, de erősen, nem volt normális a csávó”.

Végül felszólította Kerényit, hogy álljon félre, majd a barikádként használt padot félre rúgva kiviharzott a teremből. Az esetet az agya úgy dolgozta fel, hogy a humoros oldaláról fogta fel a történeket, és bár nem tartja normálisnak, ami történt, lelkileg nem viselték meg a történtek. A műsorban azt mondta, az háborította fel igazán, hogy Kerényi a hatalmával élt vissza, ő erre nem szexuális bántalmazásként gondol vissza. „Ha lefejelt volna, az ugyanez a kategória lenne számomra.” Azt mondta, ezek után két darabban dolgozott még együtt Kerényi Miklós Gáborral, akkor egy rossz szót sem szólt.

Kerényi állítólag rosszul lett a róla szóló cikkek olvasásakor

Kerényi Miklós Gábort az elmúlt napokban több blogbejegyzés és újságcikk is vádolta szexuális visszaélésekkel, de ő visszautasította ezeket a híreszteléseket. Ugyanakkor ennek következménye lett, hogy a munkáltatójától kérte felmentését a Budapesti Operettszínház művészeti vezetői tevékenysége alól, továbbá nyugdíjazását kezdeményezte. A Bors szerint Kerényihez orvost kellett hívni, amikor elolvasta az őt vádoló cikkeket, rosszul lett a hírek láttán. 

A 66 éves rendező jelenleg Szentpéterváron rendezi a Monte Christo grófja című musicalt, amelynek bemutatóját nem akarja lemondani. A produkciót november 11-én mutatják majd be, és öt napon keresztül játsszák. Korábban azt mondta, hogy a bemutató után minden erejével azon lesz, hogy tisztázza magát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top