Sztárok

Gyanúsan gyorsan hízik Mága Zoltán rajongóinak száma a Facebookon

Dinamikus növekedésnek indult Mága Zoltán hivatalos Facebook-oldalának rajongószáma. A hegedűvirtuóz oldalát naponta tízezrek lájkolják be, igaz az új követők döntő többsége három dél-ázsiai országból érkezik. A művész bizonyára nagyon népszerű Bangladesben, Indiában és Pakisztánban is.

Kasza Tibor lecsúszott a harmadik helyre a legnépszerűbb magyar Facebook-oldalak képzeletbeli toplistáján. Az első helyen szinte megközelíthetetlen távolságban, 1,4 millió követővel Schobert Norbi oldala a legnagyobb, amit eddig Kasza Tibi oldala követett, viszont Mága Zoltán 560 ezer lájkot söpört be az elmúlt napok alatt, így felküzdötte magát a második helyre.

MTI Fotó

Legnépszerűbb magyar oldalak a Facebookon:

  1. Schobert Norbert – 1,4 millió
  2. Mága Zoltán – 992 ezer
  3. Kasza Tibor – 987 ezer
  4. Rubint Réka – 954 ezer
  5. Nótár Mary – 509 ezer

A Fészbuker.hu adataiból kiderül, hogy a robbanásszerű növekedés érdekessége, hogy Mága Zoltán Facebook-táborának a magyar közönség jelenleg csak alig az ötödét alkotja, a többiek valamilyen távoli országból rajonganak a hegedűvirtuózért. Az új rajongók többsége Dél-Ázsiából jött: a lájkolók közel 60 százaléka Bangladesből (260 ezer), Indiából (180 ezer) és Pakisztánból (120 ezer) származik – kérdés, hogy ez a népszerűség a hegedűművész ázsiai koncertjein is lemérhető-e.

Az említett országokban sok kamu Facebook-profil van, amiket gyakran használnak rajongóvásárlásra, ami a Facebook-tábor növelésének gyors, ám nem etikus módja. A Kreatív.hu is azon a véleményen van, hogy valószínűleg kamu lájkokkal hízott fel ekkorára Mága Zoltán oldala.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top