Sztárok

Bánhidi Petra: Csodaként éljük meg a terhességet

Bánhidi Petra és Czene Attila már nagyon várják, hogy végre megszülessen a kislányuk. Petra december 18-ra van kiírva, a legnagyobb karácsonyi ajándékként tekint a picire. A babaszoba már majdnem kész, és a kismama egyáltalán nem fél a szüléstől.

Bánhidi Petra és Czene Attila maradéktalanul boldogok: egy hónapja jelentették be, hogy első közös gyermeküket várják. A pici érkezéséig már csak egy hónap van, de a táncművész azt mondja, már készen áll a szülésre. „Érdekes, de egyáltalán nem félek tőle. Mindenki azt mondja, hogy egy gyerek születése a világ legjobb érzése, de ezt majd csak akkor tudjuk meg, ha a kezünkben tartjuk a kislányunkat” – kezdte a NLCafe.hu-nak Petra, aki azt is elárulta, hogy már a babaszoba is elkészült.

„Minden alapfelszerelést beszereztünk, a szoba is készen van, már csak pár apróság hiányzik. Fontos számunkra, hogy olyan dolgok is legyenek a pici körül, amik hozzánk tartoznak, régebbi holmik, amiket majd továbbadhatunk neki. Egy csodaként éljük meg a terhességet, ez is egy gyönyörű időszak. Biztos vagyok benne, hogy az elkövetkező pár év is hasonló lesz” – mondja Bánhidi Petra, aki az orvosi vizsgálatokra is felhívta a figyelmet. „A kezdetektől fogva mindenben hallgatok az orvosomra, nagyon bízom benne, szerintem ez a legfontosabb. Minden vizsgálatra elmentem, amit javasolt, számomra szentírás, amit ő mond, és erre biztatom a többi anyukát is” –figyelmeztet Czene Attila felesége. 

A szakértő is megszólal

„Mozgalmunk azért jött létre, hogy felhívjuk a figyelmet a genetikai vizsgálatok fontosságára, mert ezek óriási szerepet játszanak abban, hogy a kismamák teljes körű tájékoztatást kapjanak, és minden lehetséges információval ellássák őket születendő kisbabájukról. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a terhesgondozás során sok esetben csak a kötelező vizsgálatokról esik szó, a választhatókról nem, vagy alig. Mi úgy gondoljuk, hogy minden várandós nőnek és leendő szülőnek joga van az objektív tájékoztatáshoz, ahhoz, hogy minden számára fontos információt időben megkapjon. Fontosnak tartjuk, hogy állami szinten is megvalósuljon a megfelelő kommunikáció a genetikai vizsgálatokkal kapcsolatban, és kiemelt célunk, hogy ezek állami támogatást élvezzenek, biztosítva ezzel, hogy mindenkinek, aki csak szeretné, legyen lehetősége igénybe venni a vizsgálatokat” – mondta dr. Sevcsik Anna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top