nlc.hu
Sztárok

A Szombat esti láz évadgyőztesei

Emlékszel még? Ők voltak a Szombat esti láz évadgyőztesei

Egy kis nosztalgiázásra hívunk, a Dancing with the Stars apropóján jutottak eszünkbe azok a sztárok, akiket már láttunk a táncparketten.

Szinte hihetetlen, de már 16 év eltelt az első Szombat esti láz indulása óta! Az RTL Klub anno nagyot robbantott ezzel a műsorával, hiszen addig nem került adásba Magyarországon ilyen jellegű táncos show-műsor. Több olyan versenytáncost is a Szombat esti láz szériáiból ismertünk meg, akik utána továbbra is a képernyőn maradtak, és vagy műsorvezetőként dolgoztak tovább, vagy celebműsorok állandó szereplői lettek. 

Szombat esti láz

A Szombat esti lázban húztak először tánccipőt a sztárok (Forrás: RTL Klub)

A Szombat esti láz első évada – amely után hirtelen megugrott a tánciskolák forgalma, hiszen sok tévénézőnek jött meg a kedve a versenytánchoz – 2006 áprilisában debütált az RTL Klub-on, és a Czene Attila–Bánhidi Petra páros megnyerte a táncos show-műsort. A kupánál azonban jóval többet kaptak ettől a versenytől: egymást. A Czene házaspárnak 2018-ban született a kislányuk, Laura

szombat esti láz

Czene Attila–Bánhidi Petra a Szombat esti láz 1. évadában (Fotó: RTL Klub / Sajtóklub)

A 2006 novemberében startoló 2. évad Csonka András és Keleti Andrea győzelmével zárult. Érdekesség, hogy ez a páros továbbra is a Szombat esti lázban maradt, a táncos show-műsor 4.évadában ugyanis Csonka András volt az egyik műsorvezető, míg Keleti Andrea a zsűriben kapott helyet, és két szérián át ítészként értékelte a párosokat.

Csonka András

Az évadgyőztes Csonka András és Keleti Andrea páros (Fotó: Smagpictures.com / Nők Lapja)

A Szombat esti láz ezután csak 2 évvel később folytatódott. A 2008 novemberében kezdődő 3. szériát Katus Attila és Molnár Andrea párosa nyerte. Molnár Andrea ekkor debütált versenytáncosként a Szombat esti lázban, és egészen az utolsó évadig táncolt benne.

Katus Attila és Molnár Andi

A Szombat esti láz 3. évada Katus Attila és Molnár Andrea győzelmét hozta (Fotó: RTL Klub / Sajtóklub)

A hírességekkel „megspékelt” táncverseny 4. évadára – amely már az RTL2-n került adásba – jó 5 évet kellett várni, de legalább megtudtuk, hogy Vastag Csaba nemcsak az éneklésben profi, hanem a táncban is. Ő került ki ugyanis győztesen a nyolc páros közül 2013-ban, táncpartnere a versenytáncos Mármarosi Tünde volt.

Vastag Csaba

Vastag Csaba a 2010-es X-Faktoros győzelme után a 2013-as Szombat esti lázt is megnyerte (Fotó: Smagpictures.com / RTL2 Sajtóklub)

Az 5. évad és egyben a Szombat esti láz utolsó szériája ismét az RTL Klubon volt. A 2014. áprilisában startoló táncos show-műsorban ezúttal volt egy kis csavar: sztárpárok tagjai versenyeztek egymással, ezért is kapta A nagy félrelépés alcímet a műsor. Ekkor láthattuk először képernyőn Szinetár Dóra új szerelmét, Makranczi Zalánt. A Szombat esti láz 5. évadát Rezes Judit és Lehoczky György nyerte.

Rezes Judit

A győztes páros – Rezes Judit és Lehoczy György – kortárs tánc produkciója (Fotó: Smagpictures.com / RTL Klub / Sajtóklub)

A Szombat esti láz legendás főcímdala:

Olvass még a Szombat esti láz egykori versenyzőiről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top