Sztárok

Topless agyhalál – a 25 éves Miley Cyrus legbizarrabb húzásaira emlékezünk

25 éves lett Miley Cyrus, és ehhez a mérföldkőhöz érve többé-kevésbé maga mögött is hagyta korábbi, megmagyarázhatatlanul bizarr énjét. Itt az ideje hát, hogy egy kis visszatekintéssel mi is elbúcsúzzunk az elmúlt esztendők őrületétől.

pszichedelikus kábítószeres révülettel kapcsolatos; ilyen állapotban végrehajtott, alkotott (cselekedet, mű); ang psychedelic ua., tkp. „a tudat és érzékelés határait tágító”

(szómagyarító.hu)

A kifejezést annak idején olyanok töltötték meg tartalommal, mint Csáth Géza, Aldous Huxley, Rick Griffin, Victor Moscoso vagy a Beatles és a Pink Floyd tagjai, de ők még egyszerű pszichiáterek, írók, grafikusok és zenészek voltak, így csupán a pszichedelikus irodalmat, képzőművészetet és zenét tudták létrehozni. Mérföldkövek persze ezek is mind a Délutáni álomtól és Az érzékelés kapuitól a Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Bandig és a The Piper at the Gates of Dawnig, de a két lábon járó pszichedélia megszületéséig még sokat kellett várni utánuk – egészen pontosan negyedszázaddal ezelőttig, amikor is világra jött Miley Cyrus.

Na jó, az énekesnő sem születésétől fogva képviselte ezt a világot, de a Hannah Montana tinisztárjaként (akaratán kívül) már elég közel került hozzá, amikor pedig pár éve úgy döntött, hogy felnő, tényleg elszabadult a pokol, és az egész élete egy olyan bizarr vízióvá változott, amilyet a régiek még a műveikben sem tudtak (vagy akartak) megálmodni. Ezekben az években tényleg nem kellett és nem is volt érdemes messzebbre mennie annak, aki valami igazán furcsára vágyott – de mint mindennek, egyszer ennek is véget kell érnie, és Miley Cyrus az utóbbi időben érezhetően és deklaráltan vissza is fogta magát úgy emberileg, mint előadóként. Alighanem tehát egy korszak zárul le éppen, így pedig a sztár 25. születésnapja kiváló alkalomnak kínálkozik arra, hogy mintegy búcsúzásképpen visszatekintsünk Cyrus legmegmagyarázhatatlanabb pillanataira, és felidézzük, milyen mély volt a nyúl ürege. Öveket bekötni, meredek lesz.

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

Kezdjük mondjuk itt, a hátborzongatóan pszichedelikus szelfiknél. A korszakalkotó botrányhősnővé vált Miley Cyrus megszállottja volt a Photoshop-terrorizmusnak, és naponta posztolt magáról olyan képeket, mint ez, amelyen nyelvet ölt a szemüregein keresztül. Tipikus popsztár, mi?

Persze a Photoshop nem volt elengedhetetlen eszköz ahhoz, hogy megmagyarázhatatlan képek szülessenek a sztárról. Itt éppen playboyos köntösben és űrhajóssisakban ejtőzik a kutyájával. Tiszta „lány a szomszédból”-stílus.

The norm @ 1030 am lol

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

Tegyük hozzá gyorsan: az még a jobbik eset volt, amikor az Instagramon Miley Cyrus ruháin lehetett fennakadni, a legtöbbször ugyanis nem volt az énekesnőn semmi, a policyba be nem férő részeket pedig előszeretettel takargatta ki a leglehetetlenebb majomfej- és csirkecombszimbólumokkal.

Ekkoriban természetesen élőben is a „felül semmi” koncepcióját részesítette előnyben Miley Cyrus – így ment például Jimmy Kimmelhez is, és ahogy a nyilatkozatából kiderül, szintén így állt oda Sir Paul McCartney elé, amit nem is bánt, mert így legalább a Beatles sztárja volt nagyobb zavarban kettőjük közül.

Jimmy Kimmel műsorában álruhás riporternőként az utca emberét is kikérdezte – saját magáról.

Ment a mellvillantás élő adásban is, az MTV VMA-ról. Totál véletlen volt, nyilván.

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

Csuklóműtét? A pszichedelikus Miley Cyrus undorító fotókkal közvetített a Twitteren, és a hatást fokozandó, még ki is dekorálta a képeket. „Pizza van az ereimben” – mi sem természetesebb.

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

Ne feledkezzünk meg a vicces fogsorokról sem. Nem, a bizarr itt nem az, hogy Miley Cyrus betett a szájába egy ilyen, „Billy Bob teeth”-nek nevezett, girbegurba protkót, hanem az, hogy üzleti partnere lett a remek holmikat forgalmazó cégnek is. Tehát még egyszer: partnere lett egy vicces, girbegurba műfogsorokat forgalmazó cégnek. (Hogy a reklámhoz félmeztelenre vetkőzött, azon már fenn sem akadunk, nyilván nem lehet máshogy hirdetni egy Billy Bob-protkót.)

Pózolás derékig nyitott overallban, 3D-szemüveggel takart mellekkel, szőke parókában, malacfejjel – tök logikus, nem?

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

Az ajkát is szétvarrató Miley Cyrus tetoválásai mind külön képet érdemelnének, de ha egyet kell kiragadni közülük, annak mindenképpen a talpaira felrakatott ROLLING $TONE feliratnak kell lennie. Biztos sokat jelent neki.

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

Átlagos nap a Cyrus-kúrián: Miley tetől talpig plüssállatjelmezben vicsorog egy óriási pizzásdobozban, neonzöldre melírozott szőrű kutyája társaságában. Vajon mit érezhet az ember, amikor ilyeneket csinál? És honnan lehet ekkora pizzásdobozt szerezni? Kínzó kérdések.

Fotózkodás valaki más (talán Kim Kardashian vagy Nicki Minaj) fenekével. De miért, anya, miéééééért?

Tánc három cső kukoricával. Kérem, kapcsolja ki.

A The Flaming Lipsszel a 2015-ös MTV VMA-n (Fotó: Kevork Djansezian/Getty Images)

2015-ben Miley Cyrus azt is bejelentette, hogy közös koncertet ad a világ egyik legfurcsább pszichedelikus rockzenekarával, a The Flaming Lipsszel, ahol ő, az együttes és a közönség is teljesen meztelen lesz, és mindenkit valami tejszerű folyadékba áztatnak. Sajnos az ötlet nem valósult meg, így képünk csak illusztráció, de az elképzelésért így is hálásak vagyunk, mert egyértelműen szegényebb lenne nélküle az életünk.

Fotó Randy Shropshire/Getty Images for Hilarity for Charity

James Franco barmicvóján Miley Cyrus kék tangában és ezzel a hatalmas Dávid-csillaggal lépett színpadra, hogy elénekelje Rick James Superfreak című slágerét. A képen nem látszik, de a köpenyét egy „Shalom Ya’ll” felirat is díszítette – ez így még az elmaradt Flaming Lips-kollaborációért is kárpótol egy kicsit.

És végül a legnagyobb klasszikus: az unatkozó Miley Cyrus posztja kedvenc szexuális segédeszközéről, amely egy elég félreérthetetlen pózban lévő kezet formáz. Kegyelem, kegyeleeeeem!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top