Sztárok

Pénzen veszett össze Náray, Gianni és Szabó Simon

A pénzkérdés érzékeny téma. Kíváncsiak vagyunk, te tudsz-e igazságot tenni Náray Tamás, Gianni Annoni és Simon Kornél vitájában, akik a kamerák előtt feszültek egymásnak.

Élő adásban nézhettük végig, ahogyan az Appra magyarban elindult a három vendég, Náray Tamás, Gianni Annoni és Szabó Simon között a vita. A kérdés, hogy a gazdagoknak kötelességük-e adakozni, sok feszültséget generált. Ahogyan azt már megszoktuk, Szabó Simon határozottan foglalt állást, mivel szerinte ez nem is lehet kérdés: aki gazdag, annak kötelessége, hogy segítsen is. A divattervező viszont úgy érezte, ilyen erővel ő meg Rockefelleréktől kérhetne, hiszen hozzá képest ők a gazdagok. 

Az Appra magyarban Szabó Simon, Náray Tamás és Gianni Annoni vitájába Erdélyi Mónika és Szögeczki Ágica nemigen folyt bele az elején

„Kötelességnek nem kötelesség, ez egy belső indíttatás, hogy az ember teszi vagy nem. Azonkívül pedig úgy gondolom, hogy ha tesz az ember ilyesmit, akkor azt csendben kell tennie.”

Szabó szerint a gazdagsággal kötelességek is járnak, ő még akár törvényben is szabályozná azt, hogy kötelező legyen adakozni. Náray Tamás beleállt a vitába, mert szerinte általános berögződés kisemberektől, hogy erkölcsileg elvárják a nagyemberektől, hogy „lehajoljanak hozzájuk”, de ez nincs így, és a játékhoz is két ember kell. Gianni mindkét félnél látott valami igazságot, mert szerint az emberségben benne kellene lenni annak, hogy adjon, de ez nem lehet kényszer, és nem lehet kötelezően szabályozni.

A legjobb elvárások nélkül élni. Tudom, egyedül vagyok, égessenek meg

– mondta Náray a szavazás lezárása előtt. 

Náray és Gianni nem lepődött meg, Szabó Simon kiakadt a végeredményen

A végeredmény láttán pedig Liptai Claudia is meglepődött, mert kis különbséggel ugyan, de a szavazók többsége Nárayval értett egyet, hogy nem kötelező adakozniuk a gazdagoknak. Az indulatok akkor szabadultak el, amikor Náray az eredményt látva közölte: „Ez helyes.”

Itt már Edélyi Mónika is beszállt, Szabó mellett érvelve, és mindketten alaposan felidegesítették magukat. Gianni pedig még mindig azért kampányolt, hogy míg kötelezővé nem tehető, mindenkinek adnia kellene, magához mérten, vagyis az úgynevezett társadalmi felelősségvállalást szorgalmazta. Közben Szögeczki Ági próbálta csitítani a többieket, majd Claudia véget vetett a vitának, ahogy azt a lenti videóban is láthatod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top