Sztárok

Nem volt kamu, ma jön A Piramis, a TV2 válasza A Falra

Ma a Tények után láthatják először a nézők a TV2 vadonatúj gameshow-ját, A Piramist, amiről mindeddig csak pletykaszinten hallottunk, mégpedig a konkurens RTL Klubtól.

Egy új gameshow debütál ma este a TV2 képernyőjén. A Piramis régóta dédelgetett álmokat, eddig megvalósíthatatlannak tűnő vágyakat válthat valóra. A játékot két páros kezdi, egymással versenyezve azon, hogy három kérdés alatt kinek sikerül több pénzt gyűjtenie. A nagyobb összeget birtokló szerencsés továbbjutókból egyetlen adás alatt lehet milliomos, de az is előfordulhat, hogy minden álmuk szertefoszlik egyetlen szempillantás alatt. 

A Piramisban minden döntésnek, minden válasznak súlyos ára van. Különösen akkor, amikor a közös játékrész után a páros egyik tagja különválik, és beül a Piramis belsejébe, ahol teljesen magára hagyva, minden külső segítség nélkül, egyedül kell megválaszolnia a kvízkérdéseket, miközben társa odakint engedi le a labdákat.

A játék menete nagyjában-egészében megegyezik az RTL Klub műsorán futó A Fal című gameshow-val, amelyet Sebestyén Balázs vezet. Eredetileg csak tavasszal került volna adásba, de éppen A Piramis miatt hozták előbbre

Sebestyén Balázs mindent megtett, hogy az RTL Klub A Fal című műsoráról mindenki tudjon

„Az RTL Magyarország hosszú versenytárgyalás-sorozat után szerezte meg a kizárólagos jogot A Fal (The Wall) gyártásához, ezért is megdöbbentő, hogy legnagyobb konkurensünk megbízható értesüléseink szerint és sajnos nem meglepő módon, megpróbálkozik annak lemásolásával” – olvashattuk az RTL Klub közleményében. Azt is megjegyezték A Fal bemutatásakor, hogy a TV2 Stohl András vezetésével készül egy hasonló műsorra Piramis néven. Bár ezt nem erősítette meg a csatorna, és nem is cáfolta, egy közleményt azért a TV2 is kiadott, amelyet az előző linkre kattintva teljes terjedelemben is olvashatsz. A közlemény végén pedig ez állt: „A TV2 nem piaci pletykákra alapozza programstruktúráját, a tervezett műsorainkról időben tájékoztatjuk majd a nézőket.”

Most kiderült, hogy nem volt pletyka, kamuról tehát szó sincs, az RTL Klub joggal lépett. Csak hogy lássuk, a két műsor egészen hasonlóan néz ki: 

Stohl András vagy Sebestyén Balázs, A Piramis vagy A Fal – ez itt a kérdés: 

Szóval ma este összehasonlíthatod, melyik verzió tetszik jobban. A Piramisban Stohl Andrást láthatod, aki műsorvezetőként most először látható a TV2-n. 

Stohl Andrással az első adás december 27-én, szerdán a Tények után a TV2 műsorán A Piramis – Ez mindennek a teteje!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top