Sztárok

Sebestyén Balázs üzent a TV2-nek

Nehéz megmondani, hova vezet a most kialakult helyzet, amelynek a legnagyobb vesztese vagy éppen a legnagyobb győztese Sebestyén Balázs lesz. Mindenesetre a műsorvezető egyértelművé tette, hogyan áll a TV2 és az RTL Klub közötti csatározáshoz.

Tegnap debütált az RTL Klubon A Fal című vetélkedő, amelyet a csatorna eredetileg csak tavasszal akart bemutatni, de a TV2 miatt korábbra hozta az első adást.

Sebestyén Balázs vezeti A Fal című vetélkedőt az RTL Klubon

A Fal csak a jéghegy csúcsa, az RTL és TV2 a kulisszák mögött harcolt

„Az RTL Magyarország hosszú versenytárgyalás-sorozat után szerezte meg a kizárólagos jogot A Fal (The Wall) gyártásához, ezért is megdöbbentő, hogy legnagyobb konkurensünk megbízható értesüléseink szerint és sajnos nem meglepő módon, megpróbálkozik annak lemásolásával” – olvasható az RTL Klub közleményében. Állítólag a TV2 Stohl András vezetésével készül egy hasonló műsorra Piramis néven. Bár ezt nem erősítette meg a csatorna, és nem is cáfolta, egy közleményt azért kiadtak, amelyet a keretesben teljes terjedelmében olvashatsz.

A TV2 reakciója:

Örülünk, hogy az RTL már valódi versenytársként tekint a TV2-re, ami egyértelmű beismerése az egyre élesedő nézettségi versenynek, amelyben fej-fej mellett halad a két cégcsoport. Az pedig, hogy híresztelésekre alapozva, egyik napról a másikra megváltoztatja a műsorstruktúráját és rohamtempóban teszi képernyőre egy 2018-as tavaszi formátum egyetlen epizódját, szintén ennek a bizonyítéka. A Fal azonban messze nem olyan egyedülálló formátum, ahogy erre indulásakor az amerikai sajtó is rámutatott, ugyanis legmeghatározóbb eleme vélemények szerint csak egy high-tech változata az évtizedek óta látható The Price is Right című műsor PLINKO játékának.

Csak emlékeztetőül, az RTL Klub az elmúlt években számos olyan műsort tűzött képernyőre, amelyek nagy hasonlóságot mutattak ismert nemzetközi formátumokkal, ilyen volt például a ValóVilág, a Csillag Születik, a Szombat Esti Láz vagy éppen a most futó Konyhafőnök is.

A TV2 nem piaci pletykákra alapozza programstruktúráját, a tervezett műsorainkról időben tájékoztatjuk majd a nézőket.

Szavazz, mit gondolsz Sebestyén Balázsék jövőjéről!

A Fal a nézők többségének elnyerte a tetszését, de akadtak azért olyanok is, akik szerint az RTL Klub nyugodtan átengedheti a TV2-nek ezt a formátumot. Sebestyén Balázs a két csatorna közötti harcban mellesleg sokat veszíthet, ahogy ez a minap kiderült. A Celeb vagyok, ments ki innen! sajtótájékoztatóján Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese a SorozatWikinek elmondta, hogy ők eredetileg Balázst és Vadon Janit akarták erre az évadra is leszerződtetni, de ez nem sikerült.

„Ez nem rajtunk múlott, mi nagyon szerettük volna, hogy Balázsék vezessék az új évadot. Mindent megtettünk, hogy a rádióműsort a Celeb vagyok, ments ki innen! helyszínéről készíthessék. Korábban ez működött is, de idén minden igyekezetünk ellenére nem jött össze. Finoman fogalmazva ez nem Balázsékon múlott, és nagyon barátságtalan lépésnek tartom a rádió részéről.”

Ezúttal pedig már a nézők is látják, ami eddig csak a háttérben zajlott. Amikor Sebestyén Balázsék átszerződtek az Rádió1-hez – amelyet csak Andy Vajna rádiójaként emlegetnek hétköznapi beszélgetésekben –, akkor a hallgatók közül tippeltek arra is, hogy hamarosan az RTL Klubtól is a TV2-höz szegődik majd Balázs és Jani. Most ez újra felmerült, az egyik kommentelő például így fogalmazott A Fal című műsor kapcsán, amikor Sebestyén Balázs a hivatalos oldalán kérdezte a nézők véleményét: 

„Jó volt ez. De arra lennék kíváncsi, hogy most akkor Vajnához vagy Koloshihoz húz a szíved a »Celeb vagyok…« kapcsán? Ebben az országban nehéz két kapura játszani.”

Bár A Fal végén Balázs megjegyzéséből, amellyel a TV2-nek üzent, arra lehet következtetni, hogy ő egyértelműen kiáll az RTL mellett: 

„Fel kell hívnom valamire a figyelmet. Nézzék ezt a műsort, de arra is vigyázzanak, hogy hamisítanak bennünket. Úgyhogy nézzék az eredetit, A Falat itt, az RTL Klubon.”

Azért még nagy kérdés, hogyan tovább. Az RTL Magyarország ragaszkodik Balázshoz, de vajon meddig tud vele együttműködni? Balázsék a Rádió1-nél is szeretnek dolgozni, és nem tervezik, hogy máshova átmennek (ami nehéz is lenne, hiszen Andy Vajnánál egyre több frekvencia van). A Tv2 egyáltalán tenne-e újabb ajánlatot Sebestyén Balázsnak, aki korábban így nyilatkozott erről a kérdésről: 

„Az RTL Klubot én csak tévés minőségemben érdeklem. Persze egyeztettem velük, hisz nagyon jó a viszonyunk. Nyilván attól is megijedtek, hogy akkor biztosan a tévécsatornájához is átcsábít majd Andy. Ez így is történt: egy komoly, nagyon nagy összegről szóló ajánlatot kaptam a TV2-től, de el sem gondolkodtam rajta. Lojális pali vagyok, másrészt sok szempontból nem tetszik, amit ott látok.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top