Sztárok

Zeffer András legyőzte a leukémiát

Amikor kiderült, hogy a P. Mobil együttes tagja beteg, 30% esélye volt a túlélésre. Ám az élni akarás és a különböző kezelések sikeresek voltak, így megbirkózott a szörnyű kórral.

2016. június 24-én Zeffer András váratlanul összeesett, ekkor derült ki, hogy leukémiás. „Nem kellett sokat várnom a diagnózisra. Olyan volt, mintha a halálos ítéletemet kaptam volna a kezembe” – kezdte a Story magazinnak András.

„A legdrasztikusabb, leggyilkosabb leukémia, ahogy az orvos akkor mondta, négy-öt hónap, ennyi van hátra. Olyan gyors lefolyású volt a betegségem, hogy másnap már a kórház lépcsőjén sem tudtam felmenni, annyira gyenge voltam.”

A kezelések nemsokára elkezdődtek, amitől kihullott a zenész haja és majd’ 40 kilót fogyott, majd jött a csontvelő-transzplantáció. „Nyolc hónap karantén, hogy a legyengített immunrendszeremmel ne kapjak el valami fertőzést. Pokoli kínokat éltem át, óriási fájdalmaim voltak. A feleségem naponta ötször jött be hozzám, az orvos azt mondta neki, hogy bármikor meghalhatok. Többször hoztak vissza a halálból, Istennek dolga van velem. Fel kell nevelnem a két lányom, meg kellett várnom, hogy megszülessen az unokám. A család nélkül nem ment volna, de agyban is sokat dolgoztam azon, hogy meggyógyuljak.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top