Sztárok

Gubás Gabi: „Az előadás után négykézláb mentem ki a színpadról”

A színésznő egy színpadi baleset kapcsán ismerkedett meg a jógával, és bár nem gyakorol rendszeresen, a legnehezebb testtartásokat is könnyen elsajátította.

Gubás Gabit körülveszi a zen, jó a közelében lenni, mert magabiztos és kedves kisugárzásával elvarázsolja a környezetét. A Válótársak sorozat színésznője elárulta, hogy nem volt mindig ilyen kiegyensúlyozott, és egy baleset kapcsán jött rá, hogy változtatnia kell.

Fotók: szabó Gábor /Gubás Gabi Sztárjóga

„A jógával egy színpadi baleset révén találkoztam. Egy rossz esés miatt az előadás után négykézláb mentem ki a színpadról, ami nemcsak számomra, de a kollégáim számára is ijesztő volt. A baleset kapcsán ismerkedtem meg a férjemmel, aki természetgyógyász. Ő akkor azt javasolta, hogy jógával rehabilitálódjak. Nagyon gyengén és finoman kellett mozgatni a hátamat, ebben pedig ez a mozgásforma segített. Szerencsére a megfelelő terápiákat alkalmazva tünetmentesen gyógyultam” – kezdte Gabi, aki a lábadozás alatt sok mindenre rájött.

Fotók: Szabó Gábor /Gubás Gabi Sztárjóga

„Az ijesztő baleset arra figyelmeztetett, hogy nem jó úton haladok, valami nem stimmel. Abban segített, hogy kezdjek el magamra figyelni, és változtassak az életemen. Megtanultam a testem jelzéseire figyelni. Például egy premier előtt a mai napig az akkor tanult légzésgyakorlatokkal nyugtatom meg az elmém” – mondta a színésznő, akinek voltak félelmei a jógaóra előtt.

Fotók: Szabó Gábor /Gubás Gabi Sztárjóga

„Rég nem jógáztam, és tartottam attól, hogy az edzések utáni lespórolt nyújtások miatt kötött leszek. Ám ez a félelem pár perc alatt elmúlt, és jó érzés volt belefeledkezni az ászanákba, és akár a fotó kedvéért is bennük maradni, mert bár érezni a testben a feszültséget, a légzéssel fel lehet oldani, pont ezért fantasztikus a jóga. A gyerekekkel szoktam otthon tornázni, ilyenkor a cicahátat, a kobrát, a gyertyát, a deszkát játékosan gyakoroljuk. Az jógaóra https://www.facebook.com/jogaszigetem/  után elhatároztam, hogy ezentúl az edzéstervembe is beépítem ezeket a gyakorlatokat” – mondta a színésznő, akivel arról is beszélgettünk, hogy mit jelent számra a színészet.

Fotók: Szabó Gábor /Gubás Gabi Sztárjóga

„Érdekes, ahogy beszélgettünk, azt fogalmaztam meg, hogy a színpadi lét egyfajta meditáció. Amikor benne vagyok egy szerepben, egyszerre vagyok tudatos és ösztönös állapotban. Át kell adnom magamat az új karakternek, de mégsem szabad elveszteni az önkontrollt. Ilyenkor az elmémben van egy tiszta sarok, ahol megbújik az igazi énem, aki egy időre átadja a terepet a szerepnek, de ott van, figyel, hogy megmaradjon az egyensúly a játék és a valóság között. Most például egy nehezebb próbafolyamatban vagyok. Egyszerre próbáljuk az Oscart, ami egy fergeteges komédia, és párhuzamosan egy másik darabot, a Ratkó lányokat, ami súlyos történet, mert egy haláltusáról szól. Nagyon mélyre kell ásnom, miközben ott van egy komédia is. Két ilyen teljesen más típusú előadás egyszerre még nem volt az életemben. Fontos, hogy mindkét darabban ki tudjam magamból hozni az adott karaktert. Meg kell tanítani az agyat, a szellemet, hogy ahogy véget ér a szerep, hagyjam is a problémáit a színházban, nem vihetem haza magammal. Amikor pedig készülődöm, akkor beengedem az új személyiséget, átadom neki a terepet” – magyarázta Gabi, aki arról is mesélt, minek köszönhető tökéletes alakja és energikussága.

Fotók: Szabó Gábor /Gubás Gabi Sztárjóga

„A páromnak sok mindent köszönhetek, például a szétválasztós diétát csinálom, amit ő ajánlott nekem. Egyszerű dolog, mindent lehet enni, csak egy étkezésen belül nem keverem a fehérjét a szénhidráttal. Mindig három órának el kell telnie a kettő fogyasztása között. Ezzel tehermentesítem az emésztésem, és ennek köszönhetően sokkal energikusabb vagyok. Fontos még, hogy egészséges alapanyagokkal főzök.” 

Fotók: Szabó Gábor /Gubás Gabi Sztárjóga

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top