nlc.hu
Sztárok
Különös dolgot kért halála előtt Henrik dán herceg

Különös dolgot kért halála előtt Henrik dán herceg

Szakítva az évszázados hagyományokkal, nem felesége mellé fogják temetni Henrik dán herceget, II. Margit királynő férjét. A kedden elhunyt Henrik előre kijelentette, hogy nem kíván felesége mellett nyugodni.

Saját kérésére nem fogják majd a dán királyi család kriptájába temetni a kedden elhunyt Henrik dán herceget, II. Margit férjét. A francia származású előkelőség még életében kijelentette, nem szeretne felesége mellett nyugodni.

II. Margit dán királynő és férje, Henrik herceg – Fotó: MTI/EPA/Frank May

Döntésének oka egy régi sérelem: sosem tudta megbocsátani azt, hogy miután feleségét 1972-ben megkoronázták, ő nem kapta meg automatikusan a királyi címet. Henrik herceg többször panaszkodott arra is, hogy sosem kapta meg a kellő tiszteletet, sőt még maga Margit is lekezelően bánt vele.

Mellőzöttségével Henrik sosem tudott megbirkózni, és úgy döntött, mivel életében sem volt egyenrangú feleségével, a halála után sem akar az lenni.

Blikk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top