Sztárok

Hatalmas vagyonon kell osztoznia Hosszú Katinkának és Shane Tusupnak

Amennyiben Hosszú Katinka és Shane Tusup nem kötöttek házassági szerződést, a törvényi vélelem alapján fele-fele arányban kell osztozniuk

A tegnapi hírek szerint Hosszú Katinka beadta a válókeresetet. Így végleg vége lehet az egykori álompár házasságának. Ha tényleg így lesz, osztozniuk kell a vagyonukon.

Az úszó és edző férje nyerő párost alkotott az elmúlt években, ennek köszönhetően Hosszú Katinka olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címeket szerzett, és Világkupa-győzelmeket aratott. Összesen 661,8 millió forintot keresett eddig az eredményeivel járó pénzdíjakkal és jutalmakkal. Ezen az összegen, valamint a cégük nyereségén is osztozniuk kell, utóbbi eddig nagyjából 10-20 millió forint volt az elmúlt években.  „A Hosszú Katinka nevére épülő brand, valamint közös cégük értéke a nyilvános pénzügyi adatok, valamint a becsléseim alapján valahol a száz- és ötszázmillió forint között mozoghat. Ez egy fiatal, épülő márka, amely a következő években még nagyobb hasznot hozhatna” – vélekedett Szabados Gábor sportközgazdász.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A házasságuk felbontását az bonyolíthatja, hogy az elmúlt években közös üzleti érdekeltségeik lettek: van egy cégük, az Iron Corporation Kft. és egy úszóklubjuk, az Iron Aquatics. Ráadásul kormányzati szinten szó van a Hosszú Katinka nevével fémjelzett, több milliárdos csillebérci úszóakadémia alapításáról és felépítéséről, amelyben szintén közösen tevékenykedtek volna – veszi számba a Blikk.

„Amennyiben nem kötöttek házassági szerződést, a törvényi vélelem alapján fele-fele arányban kell osztozniuk a válófeleknek az együttélés ideje alatt szerzett vagyonon. Ez alól csak az öröklés és a személyes ajándék jelent kivételt. Közös cég esetén a tulajdoni hányadot kell vizsgálni, ugyanakkor egy válás még önmagában nem jelenti a cég megszűnését vagy felbomlását. Mindemellett arra is van lehetőség, hogy peren kívül megegyezzenek a felek a vagyoni osztozkodásról” – ismertette általánosságban a válás következményeit dr. Kamarás Péter jogi szakértő.

Az ügy kapcsán a lap megkereste Hosszú Katinka és Shane Tusup menedzsmentjét, de egyelőre egyikük sem kívánt nyilatkozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top