Sztárok

Törőcsik Mari: megrágtak és kiköptek

Tervei szerint megerősödik, és visszatér a színpadra. Törőcsik Mari egyelőre pihen, sokszor délig alszik.

A 168 óra járt Törőcsik Mari velemi házában, és hosszas riportot közöltek arról, miként él most a színésznő. Törőcsiket majd egy év után, február elején engedték haza a kórházból. „Úgy érzem magam, mint akit megrágtak és kiköptek. De röhögök rajta, jól vagyok. Sétálok, néha megengedem, hogy meglátogassanak” – mondta a lapnak. 

Törõcsik Mari kétszeres Kossuth-díjas színművész beszél a róla elnevezett ösztöndíj átadási ünnepségén az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2016. május 31-én – MTI Fotó: Bruzák Noémi

A 83 éves Törőcsiknél egy Pilinszky-kötet feküdt az asztalon. „Ő volt életem legnagyobb barátja, meg Fejes Endre író – mondta. – Drága Bandim iszonyúan rondán beszélt, káromkodott, engem Csöcsörinek szólított. Pilinszky Jánost is válogatott szavakkal illette, ő meg nyugtatta: beszéljük ezt meg szépen. De hiába. Maár Gyulával sokat röhögtünk azon, ahogy ők ketten beszélgettek. Tudtuk, persze, nagyon szeretik egymást.”

Törõcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén – MTVA Fotó: Zih Zsolt

Törőcsik arról is beszélt, hogy Koltai Lajos és Jordán Tamás is szerepajánlattal keresi, de ő még nem döntött. Úgy tervezi, ha megerősödik, ősszel első útja a Nemzeti Színházba vezet majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top