Sztárok

Détár Enikőt meg akarták erőszakolni

Détár Enikő őszintén mesélt arról, hogy fiatalkorában kis híján megerőszakolták, és később színésznőként is többször volt szexuális zaklatás áldozata.

Détár Enikő színművészeti főiskolásként sokat stoppolt az országban, egyszer emiatt komoly veszélybe is került, amikor beszállt egy idegen férfi autójába. „Késő este volt, és útközben elaludtam. Arra riadtam fel, hogy állunk, és ez a beteg ember meg akar erőszakolni. Ez végül nem sikerült neki, mert minden erőmet összeszedve ellenálltam, valahogy kievickéltem az autójából, de végig halálfélelmem volt, és utána is azt hittem, átmegy rajtam a kocsijával. Olyan sokkot kaptam, hogy a rendszámot, míg élek, nem felejtem el” – mesélte a Blikknek Détár Enikő, majd hozzátette:  „mivel minden rosszban van valami jó, azon a borzalmas éjszakán nagy lökést kapott a magabiztosságom. Színésznőként később rövid úton leszereltem azokat a kollégákat, akik hatalmi helyzetből tettek nekem félreérthetetlen ajánlatokat.”

Az utóbbi ajánlatokból akadt bőven még akkor is, amikor már férjes asszony és anyuka volt. „Olyan, szakmán belüli szexuális túlkapás célpontja is voltam, amelynek volt böjtje. Miután a »lehetőséget« visszautasítottam, oda többet nem kellett mennem dolgozni. Nemcsak fiatal színésznőként tettek nekem erkölcstelen ajánlatokat, hanem férjezett anyuka koromban is, amin most is csodálkozom” – mondta Détár Enikő.

„Nyílt beszélgetésekre van szükség, ami a szülők és a pedagógusok felelőssége – véli a színésznő. – A zaklatás létező jelenség. Tanuljunk meg szembenézni vele!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top