Sztárok

Botrányaival élen jár a ma 60 éves II. Albert herceg, pedig ez a család nem semmi

Vannak családok, ahol fekete bárányként kezelik a botrányhősöket, de ez nem a monacói uralkodócsalád. II. Albert botrányai egymást érték, ami teljesen normálisnak számít náluk.

Ma 60 éves II. Albert herceg, aki egykor olyan jó partinak számított a külseje és a rangja miatt, hogy Harry herceg és Vilmos ahhoz képest kispályások. Ennek ellenére, senki sem állította, hogy álom lenne a feleségének lenni, botrányai olyan rendszeresek voltak, hogy lényegében az számított normálisnak. Mondjuk, ez a monacói uralkodó családban egyáltalán nem egyedi, ha Albert herceg és a nők címen filmet készítenének, akkor az ő nőügyei mellett a család nőtagjairól is érdemes lenne egy-két szót ejteni, mert van miről mesélni. De ha már a herceg születésnapja van, kezdjük az ő magánéletével. 

Albert herceg nem fogta magát vissza: modellek és színésznők gyakori vendégek voltak az ágyában

Miután Albert az Egyesült Államokban lediplomázott, igazi playboy életet élt. Utazott, megtanult bobozni, több téli olimpián is indult, de leginkább félmeztelen lányokkal múlatta az időt valamelyik jachtján. Imádta a modelleket és az énekesnőket, úgy hírlik megfordult a karjaiban Sharon Stone, Lisa Marie Presley és Halle Berry is. Akikkel viszont biztosan volt huzamosabb ideig kapcsolata, az Gwyneth Paltrow, ­Claudia Schiffer, akivel 1991-ben randevúzott és Naomi Campbell, aki a ’94-ben volt Albert kísérője.

II. Albert herceg a volt szeretőjével, Naomi Campbell és a felesége, Charlene hercegnő társaságában egy 2016-os eseményen fotó: Europress

Albert gyengéi nem a sztárok, hanem a légiutas-kísérők

Két légiutas-kísérőtől két törvénytelen gyermeke van Albertnek. Az amerikai Tamara Rotolóval futó viszonya volt a kilencvenes évek elején, viszont a kapcsolatból született egy lánya, Jazmin, akit többéves pereskedés után végül elismert sajátjaként.

Egy másik egykori légiutas-kísérő, Nicole Coste hat évig volt Albert alkalmi szeretője, ő egy fiút szült a hercegnek, a gyermeket szintén csak csúnya pereskedés után ismerte el sajátjának az uralkodó.

Albert herceg mégis tökéletes feleséget talált

Mindig is olyan asszonyt akart nőül venni, mint amilyen az anyja. A legnagyobb pechje pedig az volt, hogy csak ötvenéves korában lelt rá. Aztán rátalált a dél-afrikai Charlene Wittstockra, aki pont olyan visszafogott, szép és szőke, karcsú és elegáns, mint egykor Grace hercegnő. Bármit is pletykálnak róluk, a frigy sikeres, talán ő az első nő Albert életében, aki nem okozott botrányt – még. Leszámítva az esküvő előtti pletykákat.

Grace Kellyhez hasonlítják Albert herceg feleségét, Charlene hercegnőt fotó: Europress

Akkor, 2011-ben azzal voltak tele a lapok, hogy Charlene el akart szökni. A francia L’Express arról számolt be, hogy Charlene június 28-án szembesült azzal, hogy Albert hercegnek van még egy törvénytelen gyereke, ezért úgy döntött,. elhagyja Monacót. Végül a helyi rendőrök Nizzában érték utol, ahol „meggyőzték”, hogy maradjon. A palota ezeket a pletykákat alaptalannak nevezte, és közleményük szerint csak az irigység szülte a sztorit. ezek után a július elsejei házasságkötésről, majd a másnapi templomi esküvőről mégis az jelent meg, hogy Charlene végig sírta az anyakönyvvezető előtti ceremóniát. A dél-afrikai  nászútról pedig azt lehetett olvasni, többek között a brit és a spanyol lapokban, hogy a pár nem is ugyanabban a hotelben szállt meg, mert Charlene szerette volna egyedül feldolgozni a történteket.

Megnézem
Összes kép (3)

Tündéri lányát csak ritkán láthatjuk

Albertnek és feleségének 2014 decemberében ikergyermekei születtek. Habár a lányuk, Gabriella született elsőnek, mégis az öcskös, Jakab lesz egykor majd a monacói uralkodó, mert a miniállamban fiúk örökölhetik a trónt. Gabriella talán majd hálás is lesz apjának, hogy nem változtatta meg az örökösödési törvényt, hisz neki így államügyektől távoli, könnyebb élete lehet, mint öcsének.

A monacói uralkodó és a családja: II Albert, Charlene és az ikrek, Gabriella és Jakab fotó: Europress

Albert családjában minden nőnek van sztorija:

Festetsics lett a szépmama

Hányszor hallhatta gyermekként a kis Albert a szépanyja, Lady Mary Victoria Hamilton történetét. Az angol főnemest 1869-ben a családja kényszerítette hozzá a monacói trónörököshöz, a későbbi I. Alberthez. A házasság nem volt boldog, Mary elszökött Monacóból, közös fiúkat csak tíz éves korában engedte vissza az országba, és ezután elvált férjétől. Hogy miért? Mert a Lady beleszeretett Festetics Tasziló magyar grófba, és hozzá költözött Keszthelyre, ahol újabb családot alapított vele. Ott is temették el.

Törvénytelen nagymamáért rajongott

A herceg dédapjának, II. Lajosnak egy szem lánya volt csak, Sarolta, de ő törvénytelen gyermek volt, így nem örökölhette a trónt. Viszont időközben született egy fia, Rainier, akit Lajos elismert örökösének, így léphetett 1949-ben halála után övé lett a korona. Sarolta 1977-ben hunyt el, Albert nagy bánatára, aki rajongásig szerette nagyanyját.

Férfifaló nagynéni

Albert apjának, Rainiernek a nővére, Antoinette hercegnő olyan nagykanállal falta az életet, mint később unokaöccse.

Rainier herceg és Antoinette hercegnő 1920-ban fotó: Europress

Háromszor ment férjhez, kétszer elvált egyszer pedig megözvegyült. Az első frigye három évig tartott, a második 13 évig, a harmadik hat hétig. Ez utóbbit nem biztos, hogy elhálták, ugyanis a hercegnő 63 éves volt, amikor hozzáment nála jóval fiatalabb balett-táncos párjához, John Brian Gilpinhez, aki mellesleg köztudottan homoszexuális volt, partnere, Sir Anton Dolin pár héttel a hercegnővel kötött házassága előtt hunyt el.

Gyönyörű anya nem túl szép múlttal

Albert herceg és a csládja: édesapja, Rainier herceg, édesanyja, Grace Kelly és a testvérei, Caroline és Stephanie fotó: Europress

Albert egész életében hallhatta, hogy anyjának, az egykori hollywoodi, Oscar-díjas színésznőnek, Grace Kellynek milyen sok szeretője volt, mielőtt hozzáment volna Rainier herceghez. Gábor Zsazsa mondta egyszer, hogy Grace Kellynek több szeretője volt egy hónap alatt, mint neki egész életében. Tény, hogy megfordult az ágyában Gary Cooper, Clark Gable, Frank Sinatra, Paul Newman, William Holden, Ray Millend, hogy csak néhányat említsünk.

Albert herceg édesanyja, Grace Kelly fotó: Europress

Szerelemkereső nővér

A herceg nővérének, Caroline-nak első házassága válással ért véget, második férje motorcsónak-balesetben hunyt el, a harmadiktól pedig évek óta külön él. Albert uralkodóként ráparancsolhatna testvérére, hogy váljon el végre, különösen úgy, hogy férje jelenleg egy romániai, egykori prostituálttal él együtt.

Peches húgi

Stephanie hercegnő ott ült a kocsiban 1982-ben, amikor Grace rosszul vette be a kanyart és szakadékba zuhantak. Sokak szerint valójában Stephanie vezetett, ő okozta anyjuk halálát. Albert soha nem hitte el a pletykát, sőt mindenben támogatta húgát, akkor is, amikor popdalokat énekelt, lemezeket adott ki, amikor fehérneműmodellként, majd fürdőruha-tervezőként dolgozott, és amikor saját testőréhez ment nőül, majd pedig egy cirkuszi artistához.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top