Sztárok

Őrizetbe vették Kefirt Thaiföldön

Kefir rendszeresen jár Thaiföldre, de egy furcsa törvény eddig elkerülte a figyelmét, ezért komoly bajba került.

Kefir közel tíz évvel ezelőtt vásárolt ingatlant a thaiföldi Pat­taján, amit folyamatosan kiad, kivéve a januárt és a februárt, akkor ugyanis ő élvezi az ­apartman kényelmét. Legutóbbi pihenése viszont nem kis bosszúsággal zárult.

„A barátnőmmel az utolsó napot töltöttük Thaiföldön, még béreltünk egy motort, és mentünk vele pár kört, de egyszer csak lerobbantunk, éppen a rendőrség előtt. De szerencsém volt – gondoltam még akkor –, mert a rendőrkapitány észrevette, hogy Mariannal ott vesződünk, és azonnal jött segíteni. Marha rendes fazon volt, beállt szerelni, próbáltuk beindítani, de semmi” – emlékezett vissza a történetre, ami egy bizonyos ponton teljesen más irányt vett, a zenész legnagyobb meglepetésére.

„Kinyitottam a csomagtartót, és meglátta benne az elektromos cigit. Az addig kedvesen mosolygó, segítőkész rendőrkapitány arca hirtelen eltorzult, és dühödten kérdezte, hogy mi az ott az ülés alatt. Mondtam neki, hogy az elektromos cigim, amire rögtön be is tessékelt az őrsre” – mesélte a Blikknek Kefir, aki akkor még nem is sejtette, hogy nem kis problémával áll szemben. Az e-cigi használata több országban, így Thaiföldön is tiltott, használatát, de olykor a birtoklását is súlyos pénzbírsággal büntetik.

„35 ezer bahtra akart megbüntetni, ami átszámolva körülbelül 280 ezer forint. Egyszerűen nem értettem, hogy mi baja az elektromos cigivel úgy, hogy nem is használtam. Aztán meg akart büntetni újabb 35 ezer bahtra, amiért nem volt nálam az útlevelem. Ezt sem feltétlenül értettem, mert thai jogosítványom van, amiben az útlevélszámom is szerepel. Teljesen reménytelen volt a szituáció, ezért hívnom kellett a thai rendőr ismerősömet” – árulta el az énekes. Kefirt végül kihúzta a bajból rendőr barátja, mert a maximális büntetést sikerült ötezer bahtra redukálni, így 40 ezer forint mínusszal megúszta az aznapi motoros kiruccanást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top