Sztárok

Várkonyi Andrea az életéért vetődött

Vállalkozó kedvűnek tartja magát Várkonyi Andrea, aki nemrég hihetetlen kalandban vett részt. Azt mondja, hogy amit átélt, arra hiába is próbált előre felkészülni.

Várkonyi Andrea korábban mesélt arról, hogy Szalay Balázzsal belevágnak egy alaszkai utazásba. Az Ilditarod szánhúzó versenyen forgatott a páros a SuperTV2-nek, és nem mindennapi kalandban volt részük, nem véletlenül féltette Bochkor Gábor a párját. Erről Várkonyi Andrea mesélt a BEST magazinnak. 

„Elsősorban a hideg és a szabad ég alatt alvás miatt aggódtak, de megpróbáltam bagatellizálni a körülményeket, pedig… Alaszkában  egészen át kellett értékelnem a nagy hó fogalmát.”

Várkonyi Andrea

Bár beszerzett egy -40 fokot is bíró kabátot, mégsem tudott felkészülni az ottani hidegre. A keze pedig még most is fáj a hómobilozástól, hiába van motorvezetői rutinja, sőt terepralizott is korábban. 

„A motoros rutinom segített elkerülni egyszer egy nagyon veszélyes helyzetet: elrántottam a kormányt, és hátrafelé levetődtem a hómobilról, különben fának csapódtam volna.”

Várkonyi Andrea ezt írta a Facebook képhez: „Itt töltöttük az első éjszakát, áram nincs benne csak kandalló fűtés. Tegnap 110 km-t tettünk meg motoros szánon kb. mínusz 15 fokban. A befagyott Yukon folyón kb. 100 km-t mentünk, ezen megy a kutyaszános mezőny is, és sítalppal felszerelt repülőgépek szállnak le és fel a befagyott folyó jegén. A jég több 10 méter vastag es rajta 40-50 cm hó van. Elképesztő! Minden nap egy új csoda!”

Itt még közel sem értek véget a megpróbáltatások, volt, hogy hidegben a szabad ég alatt aludtak, és gyakorlatilag el voltak vágva a külvilágtól. De bővebben a Bestnek mesált a műsorvezető. 

A Bestnek hosszan mesélt Várkonyi Andrea

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top