Sztárok

Doppingbotrány: ennyit bukik Pars Krisztián

Pars Krisztiánt eltiltották a sporttolástól, és komoly anyagi kár is éri a doppingvétség miatt.

Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvetőről kedden derült ki, hogy doppingvétséget követett el. Az atléta szervezetében január 13-án, egy szombathelyi ellenőrzésen találtak tiltott szert. A meg nem nevezett anyag nem alkalmas teljesítményfokozásra, a versenyidőszakon kívül került a szervezetébe, így enyhébb retorziót alkalmaztak vele szemben, de még így is nagyon sokba kerül ez neki. Jövő év júliusáig mindennemű sporttevékenységtől eltiltották, a Magyar Atlétikai Szövetség pedig megvonja felkészülési támogatását, így – a Blikk információi szerint – Pars Krisztián mintegy havi 600 ezer forinttól esik el, ami a büntetés teljes időtartama alatt 10,8 millió forint.

„Elmondhatatlanul szégyellem, ami történt. A karrieremnek és az életemnek nagyon nehéz pillanatában hoztam egy rossz döntést, amit soha nem fogok tudni megbocsátani magamnakmondta Pars Krisztián a keddi fegyelmi tárgyalást követően. – A rám váró másfél éves kényszerpihenő alatt sportolóként kötelességemnek érzem, hogy kiköszörüljem ezt a csorbát, és megmutassam, hogy mire vagyok még mindig képes.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top