Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Sztárok

Harry herceg és Meghan hercegné 2,5 milliárd forintnyi ajándékot küld vissza

Sussex újdonsült hercege és hercegnéje etikai okokból kényszerül arra, hogy visszaküldje az ajándékokat. Teljesen lefoglalják a palota munkatársait.

Meghan Markle és Harry herceg májusban tündérmesébe illő esküvőn kötötték össze az életüket. Az ifjú pár rengeteg ajándékot kapott, ám ezek közül nem mindet tarthatják meg. Sőt! 7 millió fontnyi, vagyis átszámolva nagyjából 2,5 milliárd forintnyi ajándékot vissza kell küldeniük a feladóknak; méghozzá etikai okokból.

A Kensington-palota szabályzata szerint ugyanis a hercegi pár csak és kizárólag rokonoktól és közeli barátoktól fogadhat el ajándékot. „Azokat az ajándékokat, amelyeket olyan magánszemélyek küldtek, akik az Egyesült Királyság területén élnek, de személyesen nem ismerik a királyi család tagjait, vissza kell utasítani, ugyanis kétségek merülhetnek fel a motivációt illetően.

Az Express úgy tudja, hogy a palota munkatársai órákon át címkézték fel a visszapostázandó ajándékokat. A hercegi pár egyébként az esküvő előtt mindenkit arra kért, aki szerette volna megajándékozni őket, hogy a rájuk szánt összeget jótékonysági szervezeteknek juttassák el.

Címlap

top