Sztárok

Foci-vb 2018: az argentin meccs előtt hívták a nigériai csapatkapitányt, hogy elrabolták az apját

Abban a tudatban kellett végigjátszania a mérkőzést, hogy az emberrablók akár meg is ölhetik az édesapját. Végül 2-1-re kikaptak az argentinoktól.

Elképesztő nyomás alatt kellett lejátszania az argentinok elleni mérkőzést John Obi Mikelnek, a nigériaiak csapatkapitányának: alig néhány órával a meccs kezdete előtt tudta meg, hogy édesapját elrabolták – írja a Guardian.

A 31 éves labdarúgót egy rokona hívta fel, és közölte vele, hogy fel kell hívnia egy megadott telefonszámot, mert édesapja emberrablók kezei közé került. Mikel fel is hívta a számot, a vonal túlsó végén pedig közölték vele, hogy ha nem fizeti ki a 8 millió forintnak megfelelő váltságdíjat, vagy bárkinek szól, megölik az apját.

Mikel még az edzőjének sem mert szólni, annyira félt, és kis híján vissza is mondta a mérkőzést, de végül úgy döntött, muszáj pályára lépnie:

Borzasztóan össze voltam zavarodva, el kellett döntenem, hogy mentálisan kész vagyok-e a játékra. Nem tudtam, mit tegyek, de végül arra jutottam, hogy nem okozhatok csalódást 180 millió nigériainak

– idézi a focistát a Guardian. A nigériai csapat végül egy 86. percben lőtt góllal, 2-1-re kikapott az argentinoktól, pedig az 1-1-es döntetlen már elég lett volna ahhoz, hogy az afrikai csapat bejusson a legjobb 16 közé. Így azonban kiestek a világbajnokságról.

Mikel édesapját hétfőn reggel szerencsére sikeresen kiszabadították a rendőrök. Azóta kórházban ápolják, elrablói ugyanis megkínozták egyhetes fogva tartása alatt. Pa Michael Obit egyébként egyszer már elrabolták 2011 augusztusában.

John Obi Mikel az argentinok elleni mérkőzésen. Fotó: Mike Kireev / NurPhoto (AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top