nlc.hu
Sztárok
Újabb világsztár vádolja Kevin Spacey-t szexuális zaklatással

Újabb világsztár vádolja Kevin Spacey-t szexuális zaklatással

A Szigorúan bizalmas forgatásán fogdosta Guy Pearce-t.

Kevin Spacey-t összesen tizenöten vádolták meg szexuális zaklatással azóta, hogy a #metoo-mozgalom kirobbanását követően egy Anthony Rapp nevű színész nyílt levélben vallott arról, hogy a nyolcvanas évek végén Spacey erőszakoskodott vele. Rapp 14 éves volt, amikor a 26 éves Spacey ráfeküdt, és fogdosni kezdte őt.

Most egy újabb világsztár vallott Spacey viselt dolgairól: Guy Pearce egy ausztrál talk show-ban mesélt arról, hogy Spacey az 1997-es Szigorúan bizalmas című, Oscar-díjas film forgatásán őt is fogdosta. Pearce akkor mesélt a zaklatásról, amikor a műsorvezető rákérdezett, milyen volt a munka a sorozatos szexuális zaklatásokkal vádolt (egykori) sztárral.

Jelen pillanatban nehéz erről beszélni. Csodálatos színész, lenyűgöző színész. Egy kicsit nehéz volt vele dolgozni. Szeret fogdosni

– mondta, majd hozzátette:

Szerencsére én nem 14 éves voltam, hanem 29.

Kevin Spacey a szexuális zaklatásokról szóló vádak miatt – sok más hollywoodi filmeshez hasonlóan – kegyvesztetté vált: Kártyavár című sorozatát az ő közreműködése nélkül fejezték be, A világ összes pénze című filmben pedig az összes jelenetét újraforgatták Christopher Plummerrel.

Guy Pearce és Kevin Spacey a Szigorúan bizalmas című filmben. Fotó: Wolper Organization / Warner Bro / Collection ChristopheL (AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top