Sztárok

Egyedül győzte le titokzatos betegségét Fekete László

Diagnózis a mai napig sincs. Fekete László szerint az öngyógyításnak és az eltökéltségnek köszönheti, hogy újra jól van.

A kilencszeres világbajnoknak korábban egyik napról a másikra legyengült a keze, olyannyira, hogy szinte felemelni sem tudta. Számos orvos vizsgálta, de azóta se tudták megfejteni sem a betegséget, sem a gyógyulás okát.

„Felgyógyultam, de nem az orvosoknak hála. Az emberi szervezet csodája, meg persze a fanatizmusomé” – kezdte a Blikknek Fekete László. „Ma már olyan 80 százalékosnak érzem magam – mondta. – Azóta sincs diagnózis, de szerintem az évtizedek alatt hurcolt ötszáz kilós súlyok miatt sérültek meg az idegek a csigolyáimnál, ami akár nagyobb gondot is okozhatott volna. Akár bénulást is, de hála az égnek, nem így történt. Az orvosok is csak tippelgettek, mondtak sokfélét, de nem jutottunk előbbre. Az öngyógyítás csodáját éltem meg, csak az a baj, hogy ez egy nagyon lassú dolog volt, négy évig tartott.”

Fekete László nem állt le,  legyengült keze ellenére sem hagyta abba az edzést. „Gyötörtem magam, 300 kilós súlyokkal edzettem. Gyakorlatilag egy csoda, hogy így felgyógyultam, és majdnem olyan formában vagyok, mint korábban”mesélte Fekete László, aki úgy döntött, kipróbálja magát, és újra visszatér a versenyzéshez. „Évente hívnak 4-5 helyre, kíváncsiak rám, az otthoni edzések alapján pedig úgy tűnik, van értelme tenni egy-egy próbát” – mondta eltökélten a többszörös világbajnok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top