Sztárok

Különleges módon térhet vissza Törőcsik Mari

Törőcsik Mari nem bírja színház nélkül, ám legújabb darabjában csak a hangja lesz jelen.

Törőcsik Mari nem ismeri a lehetetlent: 2008-ban a halálból tért vissza, amikor összeomlott a keringése egy rutinvizsgálat során. Hosszú lábadozás után visszatért a hivatásához is, és a Nemzeti Színház színpadán számtalan izgalmas alakítását láthatták a nézők 2016 végéig, amikor hosszú időre kórházba került. Most azonban úgy tűnik, rendhagyó módon, de újra visszatérhet.

A Nemzet Színésze megrendült egészségügyi állapota ellenére is szívesen veszi, ha profi rendezők vagy ifjú, feltörekvő titánok keresik meg egy-egy szereppel. Korábban az Oscar-jelölt rendező-operatőr Koltai Lajos kérte fel a színésznőt, hogy játssza el a Broadway-n nagy sikert aratott A mágikus gondolatok éve című monodrámát Szombathelyen. „Rögtön rávágta, hogy akarja ezt a darabot, és amint kijön, csinálhatjuk is. Egy hónapja mentem le egy barátommal a velemi otthonába. Elmondhatom, hogy abszolút talpán van és erejénél, ott már bele is olvasott a darabba, és annyit mondott: Na, ez érdekel! Továbbra sem zárkózott el tőle, de most kevésbé biztos abban, hogy újra színpadra tud állni” – mesélte korábban Koltai Lajos.

Törőcsik Mari végül fájó szívvel, de nemet mondott a megkeresésre, mivel nem érez ma­gában elég erőt, hogy estéről estére egy másfél órás darabot elvigyen a hátán. Nemrégiben azonban Vecsei h. Miklós és ifj. Vidnyászky Attila keresték fel a színésznőt, aki a tervek szerint a két színész édesanyját fogja alakítani Faulkner Míg fekszem kiterítve című művének színpadi változatában.

A történet szerint az anyának egy kívánsága van öt fiához, hogy együtt vigyék ki a koporsóját a sírjához, ha meghal. Rendhagyó, hogy Törőcsik Mari csak hangban lesz jelen a színpadon.

„Még nem készítették el velem a felvételt, de beszéltünk róla a fiúkkal. Nagyon szeretem őket, és nagyon tetszik a megkeresés. Ha akkor olyan állapotban vagyok, akkor megcsinálom, de ezt csak később tudom biztosan megmondani” – mesélte szűkszavúan a színésznő a Borsnak, utána bontotta a vonalat.

Az előadást a tervek szerint a Sztalker Csoport virtuális társulata az Ördögkatlan Fesztiválon, majd augusztus 9-én a Szentendrei Teátrumban mutatja be.

Fotó: facebook.com/Törőcsik-Mari

Fotó: facebook.com/Törőcsik-Mari

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top