Sztárok

Jövő héten mutatják be a Fenyő Iván életéről írt színdarabot

Volt osztálytársai viszik színre Fenyő Iván életét. Még nincs eldöntve, hogy maga Fenyő Iván feltűnik-e az előadásban.

Az AlkalMáté Trupp, vagyis Máté Gábor és Horvai István 2003-ban végzett színészosztálya 2007 óta minden nyáron színpadra állítja egyikük életét. Eddig Járó Zsuzsáról (2007), Szandtner Annáról (2008), Kovács Patríciáról (2009), Máthé Zsoltról (2010), Mészáros Mátéról (2011), Péter Katáról (2012),  Száraz Dénesről (2013), Gál Kristófról (2014), Dömötör Andrásról (2015), Mészáros Béláról (2016) és Vajda Milánról (2017) készült darab – a legutóbbiról itt írtunk.

Ebben az évben sorsolás útján Fenyő Iván lesz az előadás témája, akinek ellentmondásos a kapcsolata a közös vállalkozással. Ő ugyanis már kiszállt ezekből az előadásokból, nem szokott részt venni bennük, idén viszont

egyelőre nem tudni, benne lesz-e a végleges produkcióban.

Fenyő Iván (fotó: Gulyás Dóra)

 „Ez az előadás talán abból a szempontból érdekes lesz, hogy itt pluszban van egy emberi konfliktus is: én vs. osztály, amit helyre kell tenni. De a találkozások során érzem, hogy lazul a viszony. Nagyon szeretem őket, és ők is engem. Ha nagyon szeretnék játszani, akkor nem hiszem, hogy vissza fognak tartani” – nyilatkozta Fenyő, aki azt is elmondta, a róla szóló előadást kicsit hatásvadásznak képzeli el, „mint egy amerikai filmet”.

Az előadást július 26-án mutatják be a Jurányi Házban, és a következő napokban játsszák majd. Mi is írunk róla.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top