Sztárok

Obamától a NASA-ig mindenki Aretha Franklintől búcsúzik

A legnagyobb énekesnőt gyászolja a világ.

Folyamatosan érkeznek a hivatalosságok, művészek és más híres emberek Aretha Franklinről szóló búcsúüzenetei.

A 76 éves korában elhunyt énekesnő három amerikai elnök beiktatásán is énekelt. Barack és Michelle Obama azt írták közösen kiadott közleményükben, hogy Franklin hangjában ott volt az egész amerikai történelem, annak minden fájdalmával és győzedelmes erejével. A Clinton házaspár Amerika egyik legnagyobb nemzeti kincsének nevezte az énekesnőt, Donald Trump pedig azt írta a Twitterre, Franklin nagyszerű nő volt, aki isteni ajándékot kapott: a hangját.

Emlékezés Aretha Franklin csillagánál a Los Angeles-i Hollywood Walk of Fame-en (fotó: Gabriel Olsen/Getty Images/AFP)

Számos zenész is nyilvánosan búcsúzott Aretha Franklintől. Mariah Carey a mentorának nevezte, Paul McCartney a háláját fejezte ki az énekesnő munkájáért, Elton John szerint pedig hatalmas veszteség ért minden zenerajongót.

A legnagyobb amerikai polgárjogi szervezet azt emelte ki, milyen sokat tett Franklin a fekete nőkért, a NASA pedig közölte, hogy egy nemrég felfedezett, a Mars körül keringő kisbolygó viseli mostantól Aretha Franklin nevét.

A búcsúüzeneteket a BBC gyűjtötte össze.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top