Sztárok

Szakít a teniszszövetséggel Babos Tímea és Fucsovics Márton

A két magyar sztárteniszező nem folytat parttalan vitát a szövetséggel, inkább a szakítás mellett döntöttek.

Mélypontra ért a legjobb magyar teniszezők és a szakmai szövetség kapcsolata. A világelső Babos Tímea Fucsovics Mártonnal közös nyilatkozatban tudatta a nyilvánossággal: megszakítják az együttműködést a teniszszövetséggel. „Úgy döntöttünk, hogy a továbbiakban nem kívánunk a Szövetséggel együttműködni, mindaddig nem adjuk a nevünket egyetlen az MTSZ-hez köthető eseményhez, versenyhez, amíg a Szövetség működésében nem lesznek jelentős változások, a vezetőség nem változtat a játékosokhoz való viszonyán és a jelenlegi szakmai koncepcióján. Tesszük ezt elsősorban a magyar tenisz érdekében” – írják a Facebookon.

Fucsovics ráadásul a válogatottságot is lemondta, így nem vesz részt a csehek elleni Davis-kupa osztályozó meccsen. Az egész teniszbalhé ezen az összecsapáson pattant ki. A világranglista 41. helyén álló Fucsovics szerint a szövetség nem biztosítja a szükséges feltételeket a sikeres felkészüléshez.

Fucsovics Márton a kanadai Vasek Pospisil ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2018. május 29-én. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

A két teniszező kiemelte: nem tartanak igényt anyagi támogatásra a szövetségtől, amíg nem rendezik a vitát. „A továbbiakban nem kívánunk az üggyel foglalkozni, teniszezők vagyunk, a labda a pálya túloldalán pattog” – zárja sorait Babos és Fucsovics.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top