Sztárok

Így büntették Serena Williamst, amiért hazug tolvajnak nevezte a bírót

A 23-szoros Grand Slam-győztes amerikai teniszcsillag heves vitába keveredett a bíróval a US Open döntőjében. De nem csak ezért kell fizetnie.

Serena Williams 13 155 fontos (4,7 millió forintos) büntetést kapott az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes döntőjében mutatott magatartásáért.

A 23-szoros Grand Slam-győztes amerikai teniszcsillag a US Open szombati fináléjában a japán Oszaka Naomival szemben két szettben veszített. A meccs azonban nem azért marad emlékezetes, mert megszületett az első japán győzelem a női csúcstornán, hanem Serena Williams dühkitörése miatt.

A teniszező pénzbírsága ezekből a tételekből áll össze:

  • Carlos Ramos játékvezető sértegetése: 7739 font,
  • tiltott edzői tanácsadás: 3095 font,
  • teniszütő összetörése: 2321 font.

A finálés szerepléssel 1,43 millió fontot keresett az egyéniben 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes Williams.

Az amerikai teniszezőnek a döntő második szettjében előbb edzője, a francia Patrick Mouratoglou adott tiltott tanácsot, majd később Serena mérgében összetörte az ütőjét. Ezért büntetőpontot kapott, és a székbíróval is összeveszett.

Három játékkal később a térfélcserénél a játékvezető megsértéséért Williams újabb intést kapott. A pályán megjelent a tornaigazgató is, heves vita alakult ki, és a meccs 4:3 helyett egy büntetőgémmel 5:3-ról folytatódott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top