Sztárok

Torkon ütötte a vonalbírót, kizárták Djokovicot – videó

Novak Djokovic számára máris véget ért az amerikai nyílt teniszbajnokság.

Az első helyen kiemelt szerb Novak Djokovicot egy vonalbírónak ütött labda miatt kizárták a US Open nyolcaddöntős mérkőzéséről.

Novak Djokovic

Dühében szerencsétlenül ütötte el a labdát Novak Djokovic – Fotó: MTI/EPA/Jason Szenes

A férfi verseny első számú favoritja a spanyol Pablo Carreno-Busta elleni nyitó szettben riválisa 6:5-ös vezetésénél, a 11. játék végén dühében elütötte a labdát, amely torkon találta az egyik vonalbírót, akit el is kellett szállítani a helyszínről.

Az eset után hosszú vita kezdődött, a 6 éve nősült szerb teniszsztár a mérkőzésvezetővel és a verseny első emberével közel 10 percig tárgyalt, majd tudomásul vette, hogy – a szabályoknak megfelelően – a kizárás sorsára jutott.

Djokovic – aki idén egészen mostanáig mind a 26 meccsét megnyerte – 18. Grand Slam-diadalára készült New Yorkban, ahol karrierje során háromszor hódította el a US Open trófeáját.

Amúgy Babos Tímea is elég szerencsétlenül járt a tenisztornán: koronavírus-gyanú miatt zárták ki őt és párját, Kristina Mladenovicot a női párosversenyből

(MTI)

Olvass még Novak Djokovicról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top