Sztárok

Műteni kell az olimpiai bajnok Liu Shaoangot

Három helyen is eltört a kézfejcsontja, egyelőre nem tudni, mikor lesz a beavatkozás.

Az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaoang balszerencsésen esett el a drezdai világkupa-viadalon pénteken. Három helyen eltört a bal kézfejcsontja, az egyik csont ráadásul el is mozdult.

Az olimpiai bajnokot még Drezdában megröntgenezték, de azóta már hazautazott. A Bors megkérdezte Bánhidi Ákost, a magyar short track gyorskorcsolya-válogatott mesterét Shaoang állapotáról. 

Már felvették a kapcsolatot kézfej-specialistákkal, de még nem tudni, mikor és hol lesz a műtét. Az is kérdéses, pontosan milyen beavatkozásra lesz szükség, és hogyan halad majd a rehabilitáció.

Egyelőre azt sem tudják, hogy az Ádó becenevű fiatal sportoló szerepelhet-e majd a márciusi világbajnokságon, Bánhidi Ákos szerint korai még jósolni.

A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség gyorskorcsolya tagozata a Facebookon mutatta meg a magyar olimpiai bajnok röntgenfelvételét: 

Liu Shaoang a drezdai világkupaverseny pénteki selejtezőjében esett el. Az 1000 méteres selejtező első fordulójában a lett Reinis Berzins kisodorta az MTK 20 éves sportolóját, aki hiába pattant fel egyből a palánknál, nem tudta folytatni a futamot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top