Sztárok

Így vették rá Freddie Mercuryt, hogy elvállalja a Live Aid-fellépést

Rami Malek mesélt erről a vasárnapi BAFTA-díj-átadón.

Gondoljunk bármit Freddie Mercury életrajzi filmjéről, a Bohém rapszódiáról, Rami Malek alakításába mi sem nagyon tudtunk belekötni. Malek vasárnap vehette át a filmért a BAFTA legjobb színésznek járó szobrát, ennek kapcsán mesélt el egy történetet a Queen legendás frontemberéről, amelyet eddig a legnagyobb rajongók sem ismerhettek.

Rami Maleknek Bob Geldof mesélte el, mivel győzte meg Mercuryt arról, hogy a Queen is vegyen részt a monumentális szuperkoncerten. Geldof annak idején kulcsszerepet játszott a Live Aid szervezésében, és elmondása szerint az utolsó pillanatban sikerült meggyőznie Freddie-éket, hogy ők is fellépjenek.

Lehet, hogy Bob Geldof meg fog ölni, amiért ezt elmesélem, de éppen tegnap este találkoztunk, és ekkor mesélte el, hogy amikor felhívta Freddie-t, azt mondta neki: »Freddie, azt hiszem, ez a koncert épp a Queennek és neked való. Ezt a közönséget éppen Freddie-nek teremtették.« Mire Freddie visszakérdezett: »Hogy érted ezt, drágám?« »Hát úgy, hogy az egész világ a közönségetek lesz.« Erre Freddie azt mondta: »Értem, mire gondolsz«

– mesélte Malek, aki február 24-én akár Oscar-díjat is nyerhet ezért a szerepért.

Dave Hogan/Getty Images

(NME)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top