nlc.hu
Sztárok

Freddie Mercury végső nyughelye

Csak ez az egy ember tudja, hol nyugszik Freddie Mercury

Idén novemberben volt 31 éve, hogy a Queen legendás frontembere, Freddie Mercury elhunyt. A rajongók azonban hiába szeretnék leróni kegyeletüket a művész végső nyughelyénél, annak holléte ugyanis titok. Találgatások persze vannak. 

Halála előtt Freddie Mercury azt mondta: „Ha minden kincsemmel együtt akarom eltemettetni magam, mint Tutanhamon, megtehetem. Ha piramist akarnék állíttatni Kensingtonban, és megengedhetem magamnak, akkor megteszem.” A valóságban azonban egészen másként rendelkezett. Földi maradványainak sorsát egykori szerelmére, Mary Austinra bízta, aki élete végéig a közeli barátja és egyik legfőbb bizalmasa maradt. 

„Egy nap, a vasárnapi ebéd után hirtelen bejelentette: pontosan tudom, hová helyezz el. De senki sem tudhatja, mert nem akarom, hogy bárki is kiásson. Pontosan ezeket a szavakat használta: Csak békében akarok nyugodni” – idézte fel a későbbi nyilatkozatában Austin.

Freddie Mercury

Freddie Mercury (Fotó: Koh Hasebe/Shinko Music/Getty Images)  

A sztártól szűk körű gyászszertartáson vettek búcsút, egy nyugat-londoni krematóriumban, ősei szokásai szerint, zoroasztriánus rítusokkal. A szertartáson kevesebb mint 40 ember volt jelen, köztük a Queen tagjai, valamint Mary Austin, Elton John és Freddie partnere, Jim Hutton. A hamvasztás után Mary vette magához az urnát és két éven keresztül a régi hálószobájában tartotta azt. Két év elteltével aztán a végső nyughelyére vitte az énekes hamvait.

„Egy reggel kisurrantam a házból az urnával. Olyannak kellett lennie, mint egy átlagos napnak, hogy a személyzet ne gyanítson semmit – mert a személyzet pletykál. Egyszerűen nem tudnak ellenállni neki. De soha senki nem fogja tudni, hol van eltemetve, mert ez volt a kívánsága” – jelentette ki Mary Austin, aki saját bevallása szerint még az énekes szüleinek és testvérének sem árulta el sosem, hol is nyugszik a fiuk. 

Számos teória kering persze azzal kapcsolatban, hogy Austin hol helyezhette végső nyugalomra Mercuryt. Az egyik verzió szerint visszavitte őt a szülőföldjére, Zanzibárba, míg egy másik elmélet arról szól, hogy egy cseresznyefa alatt temette el az urnát, a sztár egykori otthona, a kensingtoni Garden Lodge kertjében, ahol Freddie az utolsó éveiben nagyon szeretett üldögélni. A legelterjedtebb teória azonban, hogy  a nyugat-londoni Kensal Green temetőben van eltemetve, ahol 2015-ben egy emléktábla is felbukkant a következő szöveggel: In Loving Memory of Farrokh Bulsara. Pour Etre Toujours Pres De Toi Avec Tout Mon Amour. M. (Farrokh Bulsara szeretetteljes emlékére. Mindig közel leszek hozzád minden szeretetemmel. M.) Mint ismeretes, az énekes civil neve Farrokh Bulsara volt, az M pedig minden bizonnyal Mary Austin keresztnevének kezdőbetűje. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top