Sztárok

Új edzője is ordítozik Hosszú Katinkával

Erről maga a tréner nyilatkozott egy interjúban.

Interjút adott a Borsnak Petrov Árpád, Hosszú Katinka új edzője. Petrov többek között azt is elárulta a lapnak, hogy egyre nehezebben türtőzteti magát a medence partján.

Amikor szóba került, hogy a luxemburgi versenyen Hosszú belehányt a medencébe, és ezzel kapcsolatban felmerült, hogy esetleg túlhajszolta magát, Petrov így nyilatkozott:

A cél pontosan az, hogy feszegesse a határait. Arra már volt példa, hogy verseny előtt vagy után hányt, de közben még sosem. Ez annyira inspiráló volt a számomra, hogy először ordibáltam a viadal közben.

Ezután rögtön hozzátette azt is, hogy azért ez nem jelenti, hogy átveszi elődje, Shane Tusup stílusát:

Azt azért nem. Én is szoktam kiabálni, de Hosszú versenyein soha. De ezúttal annyira nagy kedvvel és jól versenyzett, hogy nem bírtam magam türtőztetni.

Petrov emellett a Hosszú Katinkával közös terveiről is beszélt. Elmondása szerint háromszoros olimpiai bajnok úszónőnk nagyon jó úton halad a tokiói csúcsforma eléréséhez, és „amíg jönnek a sikerek”, biztosan láthatjuk majd versenyezni, így akár 2020 után is.

MTI/Kovács Tamás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top