Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Sztárok

Pápai Joci lett A Dal 2019 győztese

Pápai Joci és Az én apám című szám nyerte A Dalt. Az énekes három éven belül másodszor képviseli hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Dal 2019 fináléjában Pápai Joci (Az én apám), Nagy Bogi (Holnap), Szekér Gergő (Madár, repülj!), a Fatal Error (Kulcs), Oláh Gergő (Hozzád bújnék), az Acoustic Planet (Nyári zápor), Vavra Bence (Szótlanság) és a The Middletonz (Roses) küzdött Az év dala címért.

A finalisták produkciói után a szakmai zsűri tagjai egyenként 4, 6, 8 és 10 pontot adtak az általuk legjobbnak tartott négy dalnak. Az így négyre szűkített mezőnyből Pápai Joci (26 zsűripont), az Acoustic Planet (22 zsűripont), Vavra Bence (20 zsűripont) és Nagy Bogi (16 zsűripont) száma közül a tévénézők választották ki a nyertest.

A legtöbb szavazatot Pápai Joci kapta, és Az én apám lett Magyarország legjobb dala, és így ő képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között Tel-Avivban, miután a tavalyi lisszaboni döntőt Netta Barzilai izraeli énekesnő nyerte a Toy című dalával.

Az én apám című dal zenéjét Pápai Joci és Molnár Ferenc Caramel szerezte, a szöveget Molnár Ferenc Caramel írta.

MTI/Mohai Balázs

A Dal 2019 döntőjében az is kiderült, hogy az USNK a Posztolj című dalával nyerte A Dal 2019 Akusztik verseny fődíját.

A szombati show-műsorban vendégfellépőként az AWS is zenélt, az együttes tavalyi, győztes dalát (Viszlát nyár!) adta elő, új formában.

A májusi Eurovíziós Dalfesztiválon 42 ország képviselője fog indulni, a magyar versenyző a május 14-i első elődöntőben lép színpadra.

Címlap

top