Sztárok

Vajna Tímea keresettebb, mint valaha

Kemény időszakot él meg Vajna Tímea. Az emberek nagyítóval figyelik minden mozdulatát, és miközben gyakran találkozni olyan kommenttel, hogy már a csapból is ő folyik, a netes keresési adatokból tisztán kivehető, hogy az emberek bizony élnek-halnak azért, hogy róla olvassanak. Megnéztük, mire keresnek a legtöbben Vajna Tímeával kapcsolatban, mert az érdeklődés iránta Andy halála óta csak fokozódott.

Amire a legtöbb keresés indult: Vajna Tímea fánk

Vajna Tímea 2016-ban nyitotta meg a Mr. Funk fánkozót a belvárosban. Igazából majdnem annyi megnyitója volt a boltnak, mint a Várkert Bazárnak, de ne vesszünk el a részletekben. A fánkozó tökéletesen hozza azt a színes, unikornisos amerikai életérzést, amibe vélhetőleg Tímea is beleszeretett a tengerentúlon. A felhozatalban találkozhatunk epres unikornisfánkkal is, ami egyébként 799 forintba kerül.

Fotó: Birton Szabolcs/smagpictures.com

Aki mégis inkább valami sósra áhítozik, az ne fánkot, hanem bagelt kérjen Vajna Tímea alkalmazottjaitól, mert azt is árulnak itt. Andy Vajna kedvence egyébként a lazacos, zöld almás volt – legalábbis ezt árulta el nekünk annak idején, a megnyitó után. A gazdasági oldalát nézve már érdekesebb Tímea fánkozójának a története.  2018-ban ugyanis megvette a három budapesti egységgel is rendelkező The Donut Libraryt. Az üzleteket azonban nem olvasztotta be a Mr. Funk brandbe, azok ugyanis változatlanul The Donut Libraryként működnek.

Amire a legtöbb keresés indult: Vajna Tímea lombik

Először 2016-ban, majd egy évvel később írtak arról a lapok, hogy Vajna Tímea azért költözött igazából Los Angelesbe, hogy orvosi kezeléseken vegyen részt. Korábban maga Tímea is úgy nyilatkozott, hogy Mindenképpen szeretnénk vállalni egy babát, persze segítséggel, azaz lombikbébiprogrammal.” 

2018 júniusában már az Instagramon osztotta meg az emberekkel az információkat. Kiderült, hogy szervezetét megviselte a rengeteg hormon, és nagyon rosszul bírta a nyár első hónapjaiban, ahogyan teste a gyógyszerekre reagált. Tímea még a kórházi ágyról, a punkció, vagyis a petesejtleszívás előtti percekben is posztolt. Hogy mi lett a lombikprogram vége, arról már nem számolt be, de azt még elárulta az Instagramon, hogy nem szeretne béranyát.

Amire a legtöbb keresés indult: Andy Vajna halála

Sokakat lesokkolt a hír, amikor 2019. január 20-án Andy Vajna elhunyt.  A TV2 egykori tulajdonosa sokáig harcolt egy szörnyű betegséggel, amiről 2014-ben az Xnewsnak  így nyilatkozott:

„Soha nem hittem, hogy ez nálam komoly dolog. Mindig úgy gondoltam, meg kell tanulnom, miről van szó, és ezért végigjártam a világot különböző orvosokért. Mindegyiknek más volt a véleménye, de végül Németországban találtam egy orvost, aki teljesen más hozzáállással kezelt, és ez meg is gyógyított. Utána még féltem azért, így meg is operáltak, ahogy azt mások javasolták, de sem kemoterápiát, sem sugárkezelést nem kaptam. A német kezelés teljesen eltüntette a daganatot.” 

Bár halála előtt néhány nappal, Andy Vajna orvosnál járt, barátai szerint nem látszott rajta, hogy nagy lenne a baj.  Ma már tudjuk, hogy a filmmogul a szombat estét még barátai társaságában töltötte, együtt vacsorázott velük, és jó kedve volt. A tragédia éjjel vagy hajnalban történhetett, a Blikk információi szerint Vajna vasárnap nem ment le reggelizni, ahogy máskor szokott, így a gondnok felment a hálószobájába, és ott találta az ágya mellett. Megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

Felesége Coloradóban volt, amikor a tragédia történt. Amint meghallotta a hírt, azonnal hazautazott. Andy Vajnát a Fiumei úti temetőben helyezték örök nyugalomra. A szertartáson részt vett Arnold Schwarzenegger is. Hamvainak egy részét azonban Los Angelesbe szállították, hogy az Oscar-gála hetében eltemessék a fia, Justin és szülei mellett.

Fotó: Neményi Márton

Amire a legtöbb keresés indult: Vajna Tímea örökség

Gazdasági lapok szerint Andy Vajna közel 67 milliárdos vagyont hagyott hátra. A Forbes legutóbb a 18. leggazdagabb magyar embernek tartotta. Vajna érdekeltségei tévéhez, rádióhoz, műsorgyártáshoz, reklámhoz, szerencsejátékhoz, vendéglátáshoz és ingatlanokhoz kötődtek. Végrendelete nem ismert, egyes lapértesülések szerint azt majd az Egyesült Államokban fogják közölni.

2015-ben a Story magazin arról számolt be, hogy Andy nem kötött házassági szerződést Tímeával, végrendeletet viszont írt. „Teljes mértékben és vakon megbízom a feleségemben. A végrendeletemben is ott szerepel a neve. A házasság számomra bizalmi kérdés. Épp ezért az ügyvédeim hiába akarták, mondván, külföldön ez bevett szokás, nem voltam hajlandó házassági szerződést írni”  – nyilatkozta akkor Vajna.

Fotó: Schumy Csaba/smagpictures.com

Amire a legtöbb keresés indult: Vajna Tímea macska

A macskák, akik a Simba és Chanel neveket viselik, már többször jártak az Egyesült Államokban gazdájukkal, de előfordult olyan is, hogy amíg Tímea kint töltött néhány hónapot, addig a cicusok Andy mellett voltak Budapesten. Először 2017 júliusában a 24.hu számolt be arról, hogy Simba és Chanel számára külön teríték járt a repülőn. Az igazi hírverés azután történt meg, hogy 2018 őszén Chanel megbetegedett.

Tisztázzunk valamit! Nem viccelődünk sem egy ember, sem egy állat betegségén. Chanel betegsége nem is érdekelte annyira az újságírókat, az azonban már annál inkább, hogy a cicát, akinek a fél veséjét ki kellett venni, Tímea magángéppel vitte az Egyesült Államokba kezelésekre. A híresség azzal magyarázta a döntését, hogy a macskát egy „mezei” repülőjáraton el kellett volna kábítani, azt pedig nem lehetett megtenni vele. A magánrepülős utat pedig a férjétől kérte a születésnapjára. Azonban ezt az Instagram-posztot hamar megbánta Tímea, aki másnap reggelre a kiírás jelentős részét átírta, a kommentelési lehetőség pedig megszűnt. Később még azzal is kiegészült a közösségi oldalra kiírt közlemény, hogy szerinte a magyar állatorvosok csodásak. Néhány héttel később egyébként – egy másik ügy miatt ugyan, de – Vajna Tímea megtiltotta, hogy az engedélye nélkül bárki bármilyen képet közöljön az Instagramjáról.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

My little #love 🐾 my #soulmate #cat

Timea Vajna (@timeavajna) által megosztott bejegyzés,

Nincs könnyű helyzetben Vajna Tímea. Miközben férjét gyászolja, a folyamatos kíváncsiskodással és gyakran kíméletlen, kicsit sem emberséges, arc nélküli véleményekkel is szembe kell néznie. Ha posztol az Instagram-oldalán, az a baj, ha nem ír ki semmit, akkor azért kötnek bele. Talán a saját lelke miatt most az a legjobb, amit tehet, ha egy időre lekapcsolja magát az internetről, de mindenki máshogyan dolgozza fel a gyászt. Lehet, hogy neki a munka, az utazás segít majd. Egyet azért tanácsolnánk neki: csakis önmagának akarjon megfelelni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top