Sztárok

Hosszú Katinka klubja ennyi támogatást kap a fővárostól

Az úszónő kérte, hogy egyesülete felvehesse a Budapest nevet, ezért kapja a támogatást.

Hosszú Katinka sportegyesületét 45 millió forinttal támogatja Budapest 2019-ben – ezt Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes közölte a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

Mint mondta, Hosszú Katinka kérte, hogy egyesülete, az Iron Swim felvehesse a Budapest nevet. Ehhez a főváros hozzájárult, így mostantól a háromszoros olimpiai bajnok úszónő klubjának hivatalos neve: Iron Swim Budapest.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra azt mondta, hogy a pénzt a klub működésére adják. Szerinte Budapestnek több szempontból is hasznos az együttműködés. Egyrészt Katinka nemzetközi szinten tudja promotálni a magyar fővárost, másrészt az egyesület utánpótlással is foglalkozik, így fontos szerepe van a budapesti fiatalok úszásoktatásában és sportéletében.

A Budapest nevet a klub a működése idején használhatja, a támogatás összegéről viszont évente döntenek.

(Nyitókép: Hosszú Katinka 2019. március 18-án, amikor bejelentették, hogy úszóklubja Iron Swim Budapest néven folytatja működését. MTI/Illyés Tibor)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top