nlc.hu
Sztárok

Nyílt levelet adott ki Hosszú Katinka

Hosszú Katinka nyilvános üzenete: „A sportban az egyéni érdekek még mindig megelőzhetik a szakmai érdekeket”

Hosszú Katinka nyílt levelet adott ki, miután nem indíthat akadémiát. Elmondása alapján a sportban továbbra is megelőzhetik az egyéni érdekek a szakmai érdekeket. Ettől függetlenül továbbra is várják az Iron Swim-be a képzés iránt érdeklődőket.

A háromszoros olimpiai bajnok nyílt levelet adott ki, miután nem indíthat akadémiát. Hosszú Katinka bejegyzésében elmondta, hogy elkészült az Úszóakadémia akkreditációs anyaga, amely több mint egy év rengeteg munkáját és szaktudását tartalmazza. Megköszönte azoknak a magyar és külföldi szakembereknek a közreműködését, akik megosztották vele a tudásukat. A sportoló köszönetet mondott a magyar úszósport tagszervezeteinek is a támogatásukért. 

Hosszú Katinka a 2022-es budapesti FINA Világbajnokság nyolcadik napján

Hosszú Katinka a 2022-es budapesti FINA Világbajnokság nyolcadik napján (Fotó: Tom Pennington/Getty Images)

Sajnálatos módon úgy látszik a sportban az egyéni érdekek még mindig megelőzhetik a szakmai érdekeket. Így nem kaptam meg a lehetőséget, hogy az Úszóakadémiámat elkezdhessem. A sportvezetésben sokan a saját pozíciójukat tartják a legfontosabbnak, nem pedig a sport fejlődését. Ez a fajta mentalitás – véleményem szerint – az úszósportot is károsítja, amit a közeljövőben már érzékelni fogunk

– tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy mindennek ellenére továbbra is szeretettel várják az Iron Swim-ben azokat, “akiknek a legfontosabb, hogy a képzés nem a sportpolitika, nem a klub hanem a versenyző érdekei és a sport szeretete.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top